Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Α.Ο.Ζ. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΓΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ


Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών βλέπουν με προβληματισμό τις συνεχείς προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας, η κυβέρνηση της οποίας, κάνει ό,τι μπορεί, για να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, στις θαλάσσιες ζώνες, όπως προβλέπεται βάσει του Διεθνούς Δικαίου. Μεγαλύτερος "βραχνάς" της ελληνικής κυβέρνησης είναι η μεγάλη άσκηση... που πρόκειται να διεξαχθεί στο Καστελλόριζο, όπου θα συμμετέχουν ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την πρόσφατη "άδεια", που πήρε ιταλικό ερευνητικό σκάφος από την Τουρκία, για χαρτογράφηση του βυθού νότια της Κρήτης, σε χωρό δηλαδή, που ανήκει στην Ελλάδα.

Όπως υποστηρίζουν Έλληνες αναλυτές, η μέθοδος της Τουρκίας, είναι γνωστή.
Ανοίγει πολλά "μέτωπα", θέλοντας να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις ΑΟΖ, με απώτερο στόχο να προκαλέσει "θερμό επεισόδιο" και μέσω αυτού τετελεσμένα γεγονότα. αι από εκεί και πέρα, ανάλογα με τις αντιδράσεις και τις κινήσεις της Διεθνούς Κοινότητας, τα κέρδη μπορεί να είναι μικρά ή μεγάλα.

Τρόπος και σχέδιο αντίδρασης, της ελληνικής κυβέρνησης, υπάρχει; ε ένα τέτοιου είδους θερμό επισόδειο, η Ελλάδα πρέπει να θερμάνει τον "πισινό των Τούρκων" γιατί στις συγκυρίες αυτές έχει, αν προσέξει, και την υποστήριξη του Ισραήλ. Σε μία τέτοια περίπτωση ο καλύτερος διπλωμάτης θα είναι ένας πύραυλος αέρος αέρος.

http://www.liako.gr/news/home/32146-greek-turkey-aoz.html

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP