Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

“Δύο Τούρκοι Αρχηγοί θα δικαστούν για Εργένεγκον”.


Ο τέως Διευθυντής του τομέα πληροφοριών της Αστυνομίας Μπουλέντ Οράκογλου, έκανε εντυπωσιακές δηλώσεις σχετικά με τις υποθέσεις Εργκενέκον και Βαριοπούλα. Ο Μπουλέντ Οράκογλου μετέχοντας σε εκπομπή του Kanal A , ισχυρίστηκε ότι μετά την προχτεσινή σύλληψη του δημοσιογράφου Σονέρ Γιαλτσίν, σειρά έχουν άλλοι 5 δημοσιογράφοι. Ο Οράκογλου ανέφερε πως η επιχείρηση σε βάρος της Εργκενέκον δεν έχει λήξει ακόμη, και πως έχει δοθεί το σήμα για μια επιχείρηση σε βάρος πολιτών.

Ο Οράκογλου είπε πως «Όλα τα στελέχη του τύπου που στήριξαν το πραξικόπημα της 28ης Φεβρουαρίου σήμερα βρίσκονται σε σημαντικά πόστα.
Υπάρχουν 5-6 δημοσιογράφοι που παρείχαν στήριξη στο καθεστώς.
Περιμένω αυτούς να τους συλλάβουν¨. Ο Οράκογλου δεν απάντησε στην ερώτηση ποιοι είναι αυτοί οι δημοσιογράφοι, αλλά είπε πως κατέχουν θέσεις κλειδιά σε σημαντικά ΜΜΕ.

Ο ΜΠΑΣΜΠΟΥΓ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΑΝΙΤ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝΕ
Ο Μπουλέντ Οράκογλου ισχυρίστηκε πως οι τέως αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου Ιλκέρ Μπασμπούγ και Γιασάρ Μπουγιουκανίτ θα δικαστούνε στα πλαίσια της υπόθεσης Εργκενέκον.
Ο Οράκογλου ανέφερε πως το έγγραφο που έστειλε ο εισαγγελέας Ζεκεριά Οζ στην πρωθυπουργία, αποτελεί ουσιαστικά τον αγγελιοφόρο και πως ο Ιλκέρ Μπασμπούγ θα δικαστεί σε σχέση με το ¨Σχέδιο Δράσης ενάντια στην Οπισθοδρόμηση¨ και ο Γιασάρ Μπουγιουκανίτ για το τελεσίγραφο της 27ης Απριλίου.
Ο Οράκογλου είπε πως ¨κατά την γνώμη μου έρχεται η σειρά τους¨.
Ο τέως Διευθυντής του τομέα πληροφοριών της Αστυνομίας Μπουλέντ Οράκογλου, ανέφερε ότι πρέπει να δικαστεί και ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Αχμέτ Νετζντέτ Σεζέρ. Ανέφερε : ¨Εννοώ τον κύριο Σεζέρ.
Αυτός 10 λεπτά μετά την επίθεση από τον εκτελεστή Αλπαρσλάν Ασλάν στο Ανώτατο Δικαστήριο, έκανε δηλώσεις που έφερναν σε δύσκολη θέση τους συντηρητικούς ανθρώπους. Αυτές οι δηλώσεις πρέπει να ερευνηθούνε.
Πλέον όποιος στήριξε την διαδικασία για πραξικόπημα ερευνείται, δεν υπάρχει πλέον επιστροφή¨.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP