Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Οπλισμένο στροφιοφόρο UAV ανέπτυξε η τουρκική εταιρεία ΤΑΙ


Ένα νέο τουρκικό εξοπλιστικό πρόγραμμα αποκαλύφτηκε από την εταιρεία ΤΑΙ και αφορά την κατασκευή ενός οπλισμένου στροφιοφόρο UAV. Το νέο στροφιοφόρο UAV ονομάζεται Sivrisinek (Κουνούπι) και πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη του πτήση. Όπως φαίνεται από την φωτογραφία η οποία τραβήχτηκε εντός των εγκαταστάσεων της ΤΑΙ το Sivrisinek είναι εξοπλισμένο με σύστημα FLIR της Aselsan και δύο κατευθυνόμενες με δέσμη laser ρουκέτες Cirit της εταιρείας Roketsan.

Το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον τουρκικό Στρατό στις επιχειρήσεις κατά του PKK και φυσικά κατά άλλων πιο συμβατικών στόχων καθώς επίσης και από το τουρκικό Ναυτικό αφού το Sivrisinek μπορεί να προσγειωθεί και να απογειωθεί από τα ελικοδρόμια των φρεγατών.

Ο εξοπλισμός του δε με το σύστημα FLIR της Aselsan επιτρέπει στο στροφιοφόρο UCAV να αξιοποιεί αυτόνομα τις κατευθυνόμενες με laser ρουκέτες Cirit.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν είχε ανακοινωθεί στο παρελθόν, γεγονός που αποδεικνύει ότι πέρα από τα εξοπλιστικά προγράμματα που ανακοινώνονται επίσημα, η τουρκική κυβέρνηση και η πολεμική βιομηχανία της γειτονικής χώρας έχουν κρυφή ατζέντα ανάπτυξης νέων οπλικών συστημάτων, παρά τα κατα καιρούς φιλειρηνικά μηνύματα περί αμοιβαίας μείωσης των εξοπλισμών που ακούγονται από στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP