Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Στη Δαμασκό Ερντογάν-Νταβούτογλου.


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η τουρκική κυβέρνηση στην προσπάθεια της να παίξει το ρόλο «περιφερειακής δύναμης» στη Μέση Ανατολή, παρεμβαίνει στην κυβερνητική κρίση που έχει ξεσπάσει στο Λίβανο.
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου που επισκέφθηκε το Ιράκ, ανακοίνωσε ότι μαζί με τον Ερντογάν θα ταξιδέψουν στη Συρία για να συζητήσουν τις εξελίξεις στη Βηρυττό.
« Κανονικά θα πήγαινα στο Κιρκούκ, αλλά επειδή οι εξελίξεις στο Λίβανο τρέχουν, θα επιστρέψω στην Άγκυρα απόψε, για να ταξιδέψω τη Δευτέρα με τον πρωθυπουργό Ερντογάν στη Συρία. Θα εξετάσουμε το θέμα των εξελίξεων στον Λίβανο με τον κ. Ασαντ.» δήλωσε ο Νταβούτογλου.

Η κυβέρνηση συνασπισμού του Λιβάνου, κατέρρευσε μετά την αποχώρηση της Χεζμπολάχ. Στην προσπάθεια του να βρει λύση στο πρόβλημα, ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι, περιόδευσε στις ΗΠΑ, στη Γαλλία με τελευταίο σταθμό την Τουρκία.
Η τουρκική ηγεσία ενδέχεται να προτείνει τη διεξαγωγή διεθνούς συνάντησης με θέμα την κρίση και αποστολή για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης με τη Χεζμπολάχ.

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=2521

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP