Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Ερντογάν:”Αποκτάμε γρήγορα πυρηνική εμπειρία”.


Για «πυρηνική εμπειρία» που αποκτά η Τουρκία με γοργούς ρυθμούς ,μίλησε ο Ταγίπ Ερντογάν,κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο Κατάρ. Ο κ.Ερντογάν αναφερόταν προφανώς στα τρία πυρηνικά εργοστάσια που σχεδιάζονται να κατασκευαστούν στη χώρα του. Ένα απ΄ αυτά στη Ραιδεστό, μόλις 100 χιλιόμετρα από τα ελληνικά σύνορα. Τα τρία εργοστάσια αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2023,σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις Ερντογάν.

Βέβαια οι στενές σχέσεις που έχει αναπτύξει η Άγκυρα με τη Τεχεράνη αλλά και η επίτευξη της τριμερούς συμφωνίας για την ανταλλαγή ουρανίου Τουρκίας-Βραζιλίας με το Ιράν,το περασμένο Μάϊο,είχαν προκαλέσει τη δυσφορία της Δύσης και είχαν αναζωπυρώσει την καχυποψία της Ουάσιγκτον.

Κανείς δεν αποκλείει ότι η “πυρηνική εμπειρία” στο μέλλον δεν θα επιδιωχτεί να αξιοποιηθεί και για στρατιωτικούς σκοπούς. Σε τέτοιους “πειρασμούς” είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντισταθεί η Άγκυρα.

Ο κ.Ερντογάν στις εν πτήση δηλώσεις του προς Κατάρ επεσήμανε ότι η Τουρκία ,ούτε λίγο,ούτε πολύ δεν έχει κανένα ανάγκη.”Εμείς αρκούμε για εμάς”,είπε χαρακτηριστικά.
Το ίδιο πιστεύει και γενικότερα για τον ισλαμικό κόσμο τον οποίο χαρακτήρισε “αυτάρκη”.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός όμως υποστήριξε ότι σχετικά σύντομα η χώρα του θα είναι έτοιμη όχι μόνο να εξοπλίζει μόνη της τις δικές της Ένοπλες Δυνάμεις,αλλά και όλο τον ισλαμικό κόσμο:

“Η Τουρκία στην επέτειο 100 χρόνων της, θα παράγει ελικόπτερα, αεροπλάνα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Ο Ισλαμικός κόσμος περιμένει από εμάς”.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP