Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Τουρκικό ενδιαφέρον για το αντιτορπιλικό αεράμυνας Type 45


Η βρετανική BAE Systems Surface Ships δείχνει πολύ έντονο ενδιαφέρον για την εμπορική προώθηση του πλοίου αεράμυνας Type 45, στο σύνολό του ή ως συστατικό, για το τουρκικό πρόγραμμα των φρεγατών TF-2000. Το αντιτορπιλικό Type 45, εκτοπίσματος 7500 τόνων και μήκους 152,4 μέτρων, θεωρείται ότι αποτελεί σε παγκόσμια κλίμακα ίσως την καλύτερη ναυτική πλατφόρμα σε ρόλο παράκτιας αεράμυνας. Το Βασιλικό Ναυτικό έχει συνολικά έξι πλοία της κατηγορίας υπό προμήθεια, με τα πρώτα δύο να είναι ήδη επιχειρησιακά.


Τις προσεχείς βδομάδες, μια σειρά εκδηλώσεων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Τουρκίας, αποσκοπεί στην προώθηση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Εντός του συγκεκριμένου πλαισίου, η ναυπηγική βρετανική βιομηχναία αναμένεται να προωθήσει στο σύνολο της στενότερες σχέσεις με την Τουρκία, για μια σειρά εξοπλιστικών προγραμμάτων του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Εκτός του ενδιαφέροντος της BAE Systems Surface Ships για την πώληση αντιτορπιλικών Type 45 στην Τουρκία, η εταιρία Rolls-Royce ενδιαφέρεται για τον κύριo σύστημα πρόωσης για το πρόγραμμα TF-2000, ανεξατήτως της προσφοράς της BAE Systems.
Μια πολύ πιθανή συνεργασία, ίσως, είναι και το πρόγραμμα για αμφίβιο πλοίο LPD. Το Βασιλικό Ναυτικό συμμετείχε σε συνεργασία με του Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό στην αμφίβια άσκηση "Egemen 2009", η οποία μπορεί να θεωρηθεί ως μια βιτρίνα παρουσίασης των διαφόρων βρετανικών αμφίβιων σκαφών, με την κλάσση Ocean για πλοία LPH, την κλάσση Albion για πλοία LPD και την κλάσση Bay για πλοία LSD.

Με τις πρόσφατα ανακοινωθείσες μεγάλες περικοπἐς και μειώσεις στο Βασιλικό Ναυτικό, η Βρετανία για να ενισχύσει την εγχώρια ναυπηγική βιομηχανία, μπορεί να προμηθευτεί ένα νέο LPD και να προσφέρει για πώληση ένα μεταγχειρσμένο, σε μειωμένη τιμή, αναφέρουν τουρκικές πηγές.


fox2e-mag

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP