Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Tον Απρίλιο οι πτητικές δοκιμές του Α-129


Oλοκληρώθηκε η συναρμολόγηση του δεύτερου και του τρίου πρωτότυπου του ελικοπτέρου Α-129 στις εγκαταστάσεις της ΤΑΙ (Αεροπορική και Διαστημική Βιομηχανία) και τον Απρίλιο ξεκινούν οι πτητικές δοκιμές.

Ο βασικός κορμός, ο κινητήρας και ο έλικας κατασκευάζονται από την Agusta-Westland στην Ιταλία, ενώ ο κεντρικός υπολογιστής τα ηλεκτροοπτικά και το σύστημ απτήσης θα είναι τουρκικής σχεδίασης και παραγωγής. Επίσης τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής θα είναι περισσότερα από 1000 εξαρτήματα του ελικοπτέρου. Τουρκική υπογραφή υπάρχει επίσης σε πάνω από χίλια άλλα μέρη του. Τα ηλεκτροοπτικά θα κατασκευάζονται σε δεύτερη φάση στην Τουρκία, όπως επίσης και ο κορμός του.


Θα χρησιμοποιηθούνε στα ελικόπτερα οι πύραυλοι τύπου Hydra και Cirit που παράγει η εταιρία Roketsan. Το σχέδιο ΑΤΑΚ στοχεύει στα πλαίσια της αντιμετώπισης των τορκικών αναγκών στην παραγωγή 50 καταρχάς (με όψιον για άλλα 41) επιθετικών και τακτικής αναγνώρισης ελικοπτέρων, με λογισμικό και εξοπλισμό που θα αναπτυχθεί με εθνικές δυνατότητες. Στο μεγάλο αυτό σχέδιο 3 δις $ δίπλα στην AgustaWestland και την ΤΑΙ, σημαντικό ρόλο παίζουν εθνικές αμυντικές βιομηχανίες όπως η Aselsan και η Roketsan.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP