Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Κοραντής: Τι συμβαίνει με το αμερικανικό προξενείο και την Θράκη;


Παράξενες «βόλτες» αμερικανών αξιωματούχων στην περιοχή της Θράκης, καθώς και συναντήσεις τους με τουρκόφρονες «εκπροσώπους» της μουσουλμανικής μειονότητας έχουν διαπιστωθεί πολλές φορές στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Ιδιαίτερη αύξηση αυτού του «φαινομένου», έχει παρατηρηθεί από την εποχή έναρξης «διπλωματικών» δραστηριοτήτων του αμερικανού πρόξενου Θεσσαλονίκης, κύριο Hoyt Brian Yee, ο οποίος είχε αποπειραθεί να εξαγοράσει το πρόεδρο των ROM ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Παρά το γεγονός της αποκάλυψης των αμερικανικών δραστηριοτήτων, οι συναντήσεις των αμερικανών αξιωματούχων δεν έχουν σταματήσει και απ’ ότι φαίνεται έχουν ενταθεί ακόμη περισσότερο από τότε μέχρι σήμερα.
Για την «δράση» αυτή ενημερώθηκε ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κύριος Ιωάννης Κοραντής και κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών, κ. Δρούτσα, ζητώντας του περαιτέρω ενημέρωση καθώς και τις εξηγήσεις της Ελληνικής κυβέρνησης.

Ερώτηση Κοραντή στον υπουργό Εξωτερικών

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες αναδεικνύει δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, (30/1/2011), σχετικά με συστηματικές επισκέψεις εκπροσώπων του αμερικανικού Γενικού Προξενείου Θεσσαλονίκης στην Κομοτηνή και τις επαφές τους με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας. Ειδικότερα, μεγάλη κινητικότητα φαίνεται να χαρακτηρίζει την προ πενταμήνου τοποθετηθείσα Πρόξενο κα Marsha Lance, η οποία χωρίς οιαδήποτε ενημέρωση του ελληνικού ΥΠΕΞ ή της Περιφέρειας Θράκης συναντάται κάθε Τετάρτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κομοτηνής, με ακραία στελέχη της μειονότητας, τείνοντας ευήκοον ούς στους ισχυρισμούς των, περί δήθεν διώξεων της μειονότητας, ή του δικαιώματός της να ονομάζεται «τουρκική».
Δεν είναι η πρώτη φορά, που η εν λόγω αμερικανική προξενική αρχή, κινούμενη εκτός των ορίων που προβλέπουν οι διεθνείς συμβάσεις, παρεμβαίνει προκλητικά στα εσωτερικά μας ζητήματα, παρακάμπτοντας την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες τοπικές Αρχές και επιδιώκει να αναδείξει την ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη, που υφίσταται καταπίεση κλπ.
Πλείστα όσα δημοσιεύματα κατά τα παρελθόντα έτη, τόσο της ανωτέρω εφημερίδας, όσο και του τοπικού τύπου στην Θεσσαλονίκη και την Θράκη προσέφεραν απτές αποδείξεις της συμπεριφοράς των αμερικανών αξιωματούχων.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός :

1. Είναι ενήμερο το Υπουργείο των ανωτέρω πληροφοριών; Τις επιβεβαιώνει;
2. Θεωρεί ότι στην περίπτωση αυτή η στάση της ανωτέρω υπαλλήλου, η οποία προφανώς εκτελεί εντολές, συνάδει με τα προξενικά της καθήκοντα;
3. Δεδομένου ότι, κατά πάγια τακτική, το αμερικανικό ΥΠΕΞ στην ετήσια έκθεσή του προς το Κογκρέσο σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβάνει αρνητικές αναφορές για την μειονότητα στη Θράκη, βασιζόμενες στις εκθέσεις των εδώ διπλωματικών και προξενικών Αρχών τους, σε ποιές ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο, προκειμένου να προλάβει την υιοθέτηση και δημοσίευση νέων ανακριβειών και διαστρεβλωμένων πληροφοριών;

Ο ερωτών
Ιωάννης Κοραντής

http://kostasxan.blogspot.com/2011/01/blog-post_5718.html

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP