Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Το τουρκικό lebensraum κι ένα σχέδιο Ανάν για τους Κούρδους


Με τον Σάββα Ιακωβίδη

ΑΥΤΑ που δικοί μας ηγέτες όφειλαν να λένε καθημερινά και να γράφουν, τα κάνουν, ευτυχώς ακόμα για μας, ξένοι, που νοιάζονται για την Κύπρο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Δεν ανέχονται την τουρκική βαρβαρότητα, το υπερφίαλο και αλαζονικό ύφος της τουρκικής ηγεσίας και στιγματίζουν την Τουρκία και τους ηγέτες της. Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Γενεύη, δεν μένει απαθής ενώπιον της τουρκικής ψευδολογίας και της αδίστακτης διαστρέβλωσης της πραγματικότητας για το Κυπριακό. Διά του προέδρου του, δρα Νικολά Καλόι, ο Σύνδεσμος έστειλε πρόσφατα (12/1/2011) εμπεριστατωμένη επιστολή-απάντηση στον Τούρκο Πρωθυπουργό, με αφορμή τις απαξιωτικές και χλευαστικές αναφορές του προς τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Μέρκελ. ‘Όπως είναι γνωστό, ο Ερντογάν κάλεσε προσβλητικά τη Μέρκελ να μελετήσει ξανά την πρόσφατη ιστορία. Και γιατί;

Επειδή η Γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε στη Λευκωσία ότι η Τουρκία δεν ανταποκρίνεται δεόντως στις πρωτοβουλίες του προέδρου Χριστόφια, για την επίλυση του Κυπριακού.
Ο δρ Καλόι υπενθυμίζει στον Ερντογάν ότι η πρόσφατη ιστορία, την οποία καλεί τη Μέρκελ να μάθει, είναι η ιστορία της τουρκικής εισβολής, που τα Ην. Έθνη καταδίκασαν με σειρά ψηφισμάτων τους. Μια ιστορία εποικισμού, προσφυγοποίησης 200 χιλιάδων Ελλήνων, αρπαγής της περιουσίας τους, καταστροφής της πολιτιστικής κληρονομιάς τους, δολοφονιών, εθνικού ξεκαθαρίσματος, που καταδικάζονται από το διεθνές και το ποινικό Δίκαιο. Επ’ αυτού, ο δρ Καλόι επικαλείται τη Δίκη της Νυρεμβέργης, που δίκασε τους εγκληματίες ναζί. Σύμφωνα με το άρθρο 6, της απόφασης του δικαστηρίου, οι ναζί καταδικάστηκαν για: Εγκλήματα κατά της ειρήνης, αφού σχεδίασαν και έκαναν επιθετικό πόλεμο. Εγκλήματα πολέμου: Παραβίαση των κανόνων του πολέμου, εξορία, βασανιστήρια και κακομεταχείριση πολιτών και εκτέλεση αιχμαλώτων, καταστροφή πόλεων και χωριών. Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Δολοφονίες, εξολόθρευση, απάνθρωπη μεταχείριση πληθυσμών, κτλ.

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς, επισημαίνει ο δρ Καλόι ποιοι είναι οι πραγματικοί ένοχοι του Κυπριακού: Οι Τούρκοι. Στη συνέχεια, η επιστολή προς Ερντογάν αναφέρεται στο σχέδιο Ανάν, που η Τουρκία επικαλείται για να κατηγορήσει τους Έλληνες επειδή το απέρριψαν. Ο δρ Καλόι θέτει στον Τούρκο Πρωθυπουργό την εξής ερώτηση: «Εάν το σχέδιο Ανάν είναι δίκαιο και μια πολιτισμένη λύση για ένα λαό, που διαχωρίζεται εθνοτικά μεταξύ του 20% και του 80%, ΓΙΑΤΙ δεν το εφαρμόζετε για να λύσετε το κουρδικό ζήτημα, που προκάλεσε τόσους θανάτους στην τουρκική και στην κουρδική πλευρά;». Οι Κούρδοι, επισημαίνει, είναι σε αναλογία, όσοι και οι Τ/κ στην Κύπρο - 25 εκ. σε έναν πληθυσμό 70 εκ. Ο δρ Καλόι αναφέρεται και στο βιβλίο Νταβούτογλου, «Στρατηγικό Βάθος» και στον όρο Lebensraum (ζωτικός χώρος), που επιβεβαιώνει τα νεοοθωμανικά σχέδια της Τουρκίας από την Αδριατική και το Αιγαίο μέχρι την Αν. Μεσόγειο και τα βάθη της Ασίας.

Οι γνωστές υβριστικές δηλώσεις Μπαγίς κατά των Ε/κ θεωρούνται από το Σύνδεσμο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Γενεύης ως αντικείμενο μελέτης από ειδικούς ψυχολόγους. Ειδικά, η δήλωσή του ότι «στην Άγκυρα ψάχνουμε να καθορίσουμε την ορολογία των ''μικρών Ευρωπαίων πολιτικών''» ή η αχρεία απειλή «1,5 δισεκατομμύριο μάτια μουσουλμάνων παρακολουθούν στενά». Έτσι έπρεπε να μιλούν οι ηγέτες μας προς την Τουρκία και στις συνάφειές τους με ξένους.

Να εξηγούν ωμά την τουρκική βαρβαρότητα και γιατί δεν πρέπει να επιτρέψουν αυτή να εγκατασταθεί στην Ευρώπη. Γιατί δεν το κάνουν;

http://www.sigmalive.com

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP