Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Νέες προκλητικές δηλώσεις του Μπουλέντ Αρίτς - Δεν πτοούν την Τουρκία οι προειδοποιήσεις


Η Τουρκία δεν λαμβάνει και πολύ σοβαρά υπόψη τις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου και της Άγκελα Μέρκελ, ήταν η νέα προκλητική τοποθέτηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης της Τουρκίας, Μπουλέντ Αρίντς. Είχε κληθεί να απαντήσει εάν επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας η ομιλία του Πρωθυπουργού της Ελλάδας στο Ερζερούμ και οι δηλώσεις της Καγκελαρίου της Γερμανίας στην Κύπρο. «Στα εμπόδια που βγαίνουν συνεχώς μπροστά στη διαδικασία της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Τουρκική Δημοκρατία θα συνεχίσει την θαρραλέα και αποφασιστική στάσης της» ήταν η απάντηση του Μπουλέντ Αρίτς.

Ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας απέδωσε, εξάλλου, τις δηλώσεις της Άγκελα Μέρκελ σε ανησυχίες στο εσωτερικό μέτωπο της Γερμανίας, προσθέτοντας, με το ίδιο προκλητικό ύφος, ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά καταβάλλει προσπάθεια και πως η Γερμανίδα Καγκελάριος «πρέπει να είναι πιο προσεκτική όταν μιλά». Στο μοτίβο του Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε, εξάλλου, ότι ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, υποστηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.
«Και ο Γιώργος Παπανδρέου έπρεπε να μιλήσει πιο προσεκτικά» επέμεινε ο Μπουλέντ Αρίτς, λέγοντας ότι οι απαντήσεις δόθηκαν από τον Τούρκο Πρωθυπουργό.
«Μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους υπάρχουν δυνατοί δεσμοί, οι οποίοι δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξουν» ανέφερε, ακόμα, ο Τούρκος αξιωματούχος, υποστηρίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κρατήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στην τουρκοκυπριακή πλευρά το 2004. «Στηρίζουμε τις διαπραγματεύσεις στην Κύπρο, αλλά εάν δεν υπάρξει αποτέλεσμα, αυτό δεν είναι και το τέλος του χρόνου. Οι Τουρκοκύπριοι χουν πίσω τους την μητέρα πατρίδα Τουρκία» ήταν η αναφορά του Μπουλέντ Αρίτς. Σημειώνεται ότι ο Τούρκος Αντιπρόεδρος προέβη στις σχετικές δηλώσεις μετά από συνάντηση με τον λεγόμενο Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Κεμάλ Ντουρούστ, στην Άγκυρα, όπου βρίσκεται για να ανακοινωθεί το έτος ψευδοκράτους στην Τουρκία. Ο Μπουλέντ Αρίτς ζήτησε τη στήριξη των τουρκικών μέσων ενημέρωσης στην προώθηση της εκστρατείας για το έτος, λέγοντας ότι το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η κρατική τηλεόραση και το επίσημο πρακτορείο Ανατολή είναι έτοιμα να βοηθήσουν.

ikypros

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP