Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Και οι μειονοτηκοί το χαβα τους...μάλλον τους πονάει ακομά η εκλογή του Μουφτή


Έχουμε βαρεθεί να διαβάζουμε βαθυστόχαστες και εκ του πονηρού αναλύσεις στον μειονοτικό Τύπο από στελέχη της μειονότητας, που το έφεραν βαρέως επειδή επεκτάθηκε η θητεία του μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή για τα επόμενα δέκα χρόνια.
-Και αυτοί οι Έλληνες πολίτες προσπαθούν να μας πείσουν πόσα θετικά βήματα έκανε η γειτονική Τουρκία προς όφελος των Ρωμιών, ενώ η πατρίδα τους η Ελλάδα δεν επιδεικνύει θάρρος και βάζει εμπόδια στα μειονοτικά θέματα.
-Το πόσο καλά φέρθηκε η Τουρκία το αποδεικνύουν οι 2000 εναπομείναντες Ρωμιοί στην Πόλη και οι γέροντες της Ίμβρου και της Τενέδου.
-Συνεχίζουν, βέβαια, με το ίδιο θράσος τα τσιράκια των ψευτομουφτήδων και προσπαθούν να αποδείξουν ότι συνδυάζονται οι δικαστικές αρμοδιότητες που θέλουν να έχουν οι ψευτομουφτήδες με τα θρησκευτικά τους καθήκοντα.
-Και ως επιχείρημα φέρνουν ότι η χώρα μας δυσκολεύεται ακόμη να συζητήσει για το διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας.
-Γιατί, λοιπόν, ρωτούν ζητά να αφαιρεθούν οι δικαστικές αρμοδιότητες από τους ψευτομουφτήδες και να χρησιμοποιείται αυτό ως άλλοθι για να παρακάμπτουν την συνθήκη της Λοζάννης;
-Ξεχνούν, βέβαια, όλοι ότι στην προσπάθεια τους να αποδείξουν αυτό που τους συμφέρει συγκρίνουν ανόμοια πράγματα και ότι οι ψευτομουφτήδες στην περιοχή μας πρώτα λειτουργούν ως πολιτικά πρόσωπα εκφράζοντας τις θέσεις της Άγκυρας.
-Φανταστείτε να αποκτήσουν και δικαστικές αρμοδιότητες, τη στιγμή που στους κόλπους της μειονότητας αμφισβητείται ακόμα και ο τρόπος της εκλογής τους.
-Θα έρθουμε στην εποχή των Ταλιμπάν.

ΕΦ. Ο ΧΡΟΝΟΣ

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP