Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Στρατιωτικο-βιομηχανική σύμπραξη Βουλγαρίας - Τουρκίας


Την προώθηση της συνεργασίας στα πλαίσια του στρατιωτικής-βιομηχανικής σύμπραξης Βουλγαρίας και Τουρκίας συζήτησαν ο υπουργός Άνγιου Άγγελοφ και ο Μουράτ Μπαγιάρ- αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας και Βιομηχανίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ο Άγγελοφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επαφές αυτές, που γίνονται στο πλαίσιο της στρατιωτικής –τεχνικής συνεργασίας, αλλά, τόνισε ότι θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο αποδοτικές και αποτελεσματικές. Επεσήμανε ότι η συμφωνία για την στρατιωτική-τεχνική συνεργασία που άρχισε το Μάρτιο του 1992 δεν ήταν αρκετή, ώστε, να έχει πρακτικά αποτελέσματα και εξέφρασε τις προσδοκίες του ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν επάνω σε σύγχρονες νομικές βάσεις, μια αλλαγή που πρέπει να γίνει και από τις δύο πλευρές.

Οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν σε σειρά ευκαιριών για την ανάπτυξη και εμβάθυνση των επαφών μεταξύ των δύο στρατιωτικο-βιομηχανικών συμπλεγμάτων των δύο χωρών, στη συνέχιση της ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών, την αμοιβαία ανταλλαγή στρατιωτικών αντιπροσωπειών, ώστε να συμμετάσχουν σε διεθνείς εκθέσεις της αμυντικής βιομηχανίας, καθώς και λοιπών μακροπρόθεσμων κοινών έργων και τόνισαν την ανάγκη επέκτασης του διακυβερνητικού συντονισμού.
Ο Βούλγαρος Υπουργός Άμυνας, εξήρε την ανάπτυξη της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, καθώς και τις δυνατότητες που παρέχονται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Παρουσίασε τα βασικά καθήκοντα του Βουλγαρικού Στρατού και το στρατιωτικό βιομηχανικό σύμπλεγμα της Βουλγαρίας και τόνισε ότι υπάρχουν ευκαιρίες για διμερείς επαφές και κοινές δραστηριότητες στον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων.
Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Βούλγαρος Υπουργός, επισκέφθηκε κορυφαίες εταιρείες του τουρκικού στρατιωτικού βιομηχανικού συμπλέγματος. Συναντήθηκε με εκπροσώπους της πολιτείας, τον γίγαντα ASELSAN που ειδικεύεται στην κατασκευή ηλεκτρονικών και τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε γαι ραντάρ, οπτικά συστήματα, δίκτυα πλοήγησης και ηλεκτρονικά συστήματα εξοπλισμού και τεχνολογίας για τη διοίκηση, τον έλεγχο, τις επικοινωνίες, τους υπολογιστές, τις μυστικές υπηρεσίες και τις ανάγκες παρακολούθησης των Χερσαίων Δυνάμεων, του Ναυτικού και της Αεροπορίας.
Ακόμη, ο Άνγιου Άγγελοφ επισκέφθηκε τη διαχείριση της τουρκικής κρατικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΤΑΙ) και ξεναγήθηκε στο τμήμα παραγωγής.
--
Τίτλος άρθρου: «Аню Ангелов: Министерството на отбраната ще насърчава сътрудничеството между отбранителните индустрии на България и Турция»
Δημοσίευση: Министерство на отбраната (Υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας)

echedoros-a

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP