Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ε.Μπαγίς: “Ο Αταττούρκ σεβάστηκε την ελληνική σημαία”.


Οι Τούρκοι είναι απόγονοι του Atatürk «που αρνήθηκε να ποδοπατήσει την ελληνική σημαία και έδειξε σεβασμό για αυτή τη σημαία» ηταν η πρώτη επίσημη απάντηση της Τουρκίας στα λόγια του Προέδρου Κάρολου Παπούλια ότι «Έλληνες και Αρμένιοι σφαγιάσθηκαν από τους ίδιους βάρβαρους».
Την απάντηση έδωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα Ραντικάλ ο Υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής των Διαπραγματεύσεων με την ΕΕ κ. Bağiş σε συνάντησή του με επάρχους.

Όπως αναφέρεται στη Sabah και στη Hürriyet ο πρόεδρος του αντιπολιτευομενου CHP κ.Kiliçdaroğlu επέκρινε από το Erzurum τον Τούρκο Πρωθυπουργο κ.Erdoğan επειδή δεν απήντησε στον Πρωθυπουργο της Ελλαδας κ.Γ. Παπανδρέου για τον χαρακτηρισμό των τουρκικών στρατευμάτων στην κατεχομενη βορειο Κύπρο ως κατοχικών δυνάμεων.
Ο πρόεδρος του CHP απευθυνόμενος στονκ. Erdoğan του επεσήμανε: «μετά την άφιξη του στρατού σου έγινε πόλεμος; όχι επικράτησε ειρήνη».
Επισης η κ. Sanem Altan στις εσωτερικές σελίδες της εφημεριδας Vatan μεταξύ άλλων ερωτημάτων που θέτει στην κυβέρνηση αναρωτιέται αν ο Υπουργος Εξωτερικων κ. Davutoğlu άκουσε τα λόγια του Κάρολου Παπούλια.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP