Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Με Κύπρο ασχολήθηκε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στη Τουρκία.


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Περίπου 6 ώρες συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής που αφορούν την Τουρκία. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση το Συμβούλιο βάζει τέλος στη συζήτηση για την χρήση δεύτερης γλώσσας στις Νοτιοανατολικές επαρχίες της χώρας δηλαδή της Κουρδικής γλώσσας.

«Πρέπει να τονίσουμε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καμία προσπάθεια που θα εναντιώνεται στην αρχή πως η επίσημη γλώσσα της Τουρκίας είναι η τουρκική, και κατά της αρχής «μια σημαία, μια πατρίδα και ένα κράτος» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση δεν υπάρχει κάτι σχετικό για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά αντιθέτως υπάρχει αναφορά για την Κύπρο. «Παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας για εξεύρεση λύσης, η προσπάθεια καθυστέρησης της ελληνοκυπριακής πλευράς έχει αξιολογηθεί» τονίζει η ανακοίνωση.» Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας υποστηρίζει ότι υπάρχει κατάλληλο υπόβαθρο για λύση και εκφράζει τη στήριξη του στον πρόεδρο του «ψευδοκράτους» Ντερβίς Έρογλου.

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας συμμετείχαν , ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμντουλάχ Γκιούλ, ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Αμυνας Βετζντί Γκιονούλ,΄ο Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο Υπουργός Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι, ο υπουργός Προεδρίας Τζεμίλ Τσιτσέκ, ο Υπουργός Προεδρίας αρμόδιος για τα θέματα οικονομικής πολιτικής Αλί Μπαμπατζάν. Από τους στρατηγούς συμμετείχαν ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Ισίκ Κοσάνερ, και οι αρχηγοί όλων των σωμάτων Ασφαλείας.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP