Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή στον Ίασμο....και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς μείναμε με τη γλύκα (πίκρα)


Στη διάρκεια ανοιχτής συνεδρίασης η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιάσμου έγινε η ορκωμοσία της Δημοτικής Αρχής του ενιαίου Δήμου Ιάσμου.

Σε χαιρετισμό του, πριν την ορκωμοσία των νέων αιρετών εκπροσώπων του Δήμου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Καδή Ισμέτ, εστίασε στις αλλαγές που επιφέρει η διοικητική μεταρρύθμιση, στην αυτοδιοίκηση κι ειδικότερα στη διοίκηση και τη λειτουργία των Δήμων. Ανέφερε χαρακτηριστικά «ανοίγουμε μια καινούρια σελίδα, εάν αυτή είναι δύσκολη, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι δυσκολίες ξεπερνιούνται με σκληρή και σοβαρή δουλειά». Ο κ. Ισμέτ, ευχήθηκε στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και στο σύνολο των συμβούλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του νέου Δήμου, «καλή δύναμη», επισημαίνοντας ταυτόχρονα «αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να καταβάλλουμε ο καθένας μας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να πάμε πιο μπροστά αυτό τον τόπο».

«Υποσχόμαστε να στηρίξουμε τη Δημοτική Αρχή που η πλειοψηφία του κόσμου εξέλεξε, θα μας έχετε δίπλα σας όλους μαζί» τόνισε σε χαιρετισμό του ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Κυριάκος Αμούτζας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι για το καλό του τόπου και των πολιτών «αγκαλιασμένοι όλοι μαζί θα πορευθούμε. Οι εκλογές τελείωσαν, η δουλειά είναι πολλή, τα προβλήματα είναι μεγάλα κι εκτιμώ ότι όλα θα πάνε καλά».

Με το τέλος των χαιρετισμών, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων, των συμβούλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ιάσμου καθώς κι η υπογραφή των σχετικών πρακτικών.


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Και μιας όπως ανέφερε ο απερχόμενος δήμαρχος, ότι οι εκλογές τελείωσαν θεωρούμε πλέον χρέος μας να κάνουμε τώρα την κρίτική που αποφεύγαμε να κάνουμε τόσο καιρό, θέλοντας με αυτό τον τρόπο και να επισημάνουμε και να ξανατονίσουμε κάποια πράγματα.

Κατ' αρχήν οι εκλογές τελείωσαν (χάθηκαν είναι ο πιο δόκιμος όρος) πριν καν αρχίσουν...για ένα και μοναδικό λόγο...οι άλλοι είναι περισσότεροι. Αυτό το έχουμε ξαναπεί, αλλά το επαναφέρουμε μπας και γίνει κατανοητό, γιατί μάλλον δεν έγινε.

Δεύτερον, δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις για αλληλοστήριξη ανάμεσα στους υποψηφίους συμβούλους, με αποτέλεσμα:

* Να υπάρξουν μονοσταυρίες ενώ είχαν συμφωνηθεί τα αντίθετα.

* Να μην εισακουστεί η γραμμή του (τέως πλέον) δημάρχου, για αλληλοβοήθεια ανάμεσα στους συμβούλους.

* Χωριά όπως ο Σώστης και ο Ασώματος με σημαντική προσφορά και στήριξη στο συνδυασμό του Κυριάκου Αμούτζα να μείνουν για πρώτη φορά χωρίς (χριστιανούς) συμβούλους στο νέο δημοτικό συμβούλιο, εξ αιτίας των παραπάνω.

* Δεν είναι σύμπτωση ότι μόνο από τον Ίασμο (ενοούμε τον παλαιό δήμο Ιάσμου) υπάρχουν χριστιανοί δημοτικοί σύμβουλοι (5 όλοι κι όλοι), ενώ από τον παλαιό δήμο Σώστη...κανένας. Η μάλλον ένας... αλλά και αυτός "τοποθετήθηκε" εκεί για να υφαρπάξει τις ψήφους που δικαιούντο οι υποψήφιοι του παλαιού δήμου Σώστη, από τους ψηφοφόρους του δήμου Ιάσμου....(κι άλλο τρυκ)

Τρίτον, εάν αληθεύει ότι υπήρξε πρόταση συνεργασίας με μουσουλμανικό συνδυασμό, με σοβαρά και ουσιώδη ανταλλάγματα γιατί δεν τέθηκε το θέμα στο σύνολο των υποστηρικτών στα χωριά μιας και το αποτέλεσμα θα είχε κριθεί από την πρώτη Κυριακή και με μεγάλη διαφορά????

Και όλα αυτά γιατί???.....Επείδή υπάρχει ακόμα και στις μέρες μας κάπου εκεί στο δήμο Ιάσμου, όπως μας μετέφεραν αξιόπιστα άτομα, έντονο το στοιχείο του τοπικισμού.

Οι Ιασμιώτες δύσκολα θα δεχόταν να χάσουν τις θέσεις έστω και αυτές του συμβούλου, προκειμένου να υπάρξει και από άλλες περιοχές εκπροσώπηση ακόμα και από τους μουσουλμάνους που έτρεξαν να στηρίξουν αυτόν που πίστεψαν άσχετα από την θρησκευτική του ταυτότητα και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα, παρά την παραίτηση που διαφημήστηκε παραμονές του δεύτερου γύρου, η οποία αποδείχτηκε ότι ήταν ένα εκλογικό τέχνασμα. Η φωτογραφία που έχουμε αναρτήσει (όχι μόνο εμείς αλλά και άλλοι) είναι αδιάψευτος μάρτυρας των όσων λέμε.

Κι εδώ έρχεται η επεξήγηση του προηγούμενου σχετικού σχολίου μας, ότι δηλαδή τα κάστρα πέφτουν από μέσα.

Όλα αυτά μας κάνουν να αναρωτηθούμε κάποια πράγματα:

* Οι Ιασμιώτες είναι έτοιμοι να στηρίξουν μελλοντικά κάποιον χριστιανό υποψήφιο δήμαρχο ο οποίος δεν θα είναι από το χωριό τους???

* Θα προτιμήσουν να στηρίξουν έναν Ιασμιώτη μουσουλμάνο υποψήφιο ή έναν χριστιανό υποψήφιο από το Γλυκονέρι ή τη Σάλπη?

Σκληρά και αναπάντητα ερωτήματα που φτάνουν στα όρια των διλειμάτων.

Προσωπική μας άποψη είναι ότι κάποιοι δυστυχώς δεν είναι έτοιμοι ακόμα για παραχωρήσεις για το συνολικό συμφέρον και όφελος, γιατί κοιτάζουν να προωθούν τα δικά τους συμφέροντα. Ας μη μας παραξενέψει εάν μετά 3,5 χρόνια που θα ξαναέχουμε εκλογές οι κατά τα άλλα φιλικοί και συμπαθείς Ιασμιώτες μείνουν μόνοι, χωρίς συμμαχίες από την άλλη πλευρά του ποταμού γιατί το παιχνίδι θα παιχτεί αλλιώς και οι αποφάσεις δεν θα παρθούν με γνώμωνα το συναίσθημα ή τις συμπάθιες αλλά προτάσσοντας το συμφέρον του τόπου του καθενός, μετρώντας τις δυνάμεις και παίρνοντας κλίμα από το βαθμό σεισπείρωσης των συνδυασμών που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν στις εκλογές, προσδοκώντας να εκπροσωπήσουν τα χωριά τους στα δημοτικά δρώμενα.

Εν κατακλείδει εκτιμούμε ότι μελλοντικά, οι πιθανότητες για ενιαία κάθοδος συνδυασμού με χριστιανό υποψήφιο, είναι πλέον ελάχιστες και αυτό γιατί από συζητήσεις που ακολούθησαν τις μέρες μετά τις εκλογές διαπιστώσαμε την απροθυμία πολλών να βγουν μπροστά και να τραβήξουν το κουπί στη γαλέρα που λέγεται τοπική αυτοδιοίκηση,μετά τα καμώματα και τα παρατράγουδα που είχαμε....έτσι δεν είναι φίλε μου Τάσο?


Υ.Γ.

Επειδή όλο και θα μας δοθεί ξανά και ξανά η ευκαιρία να ασχοληθούμε με το δήμο Ιάσμου, στο επόμενο σχόλιό μας θα ασχοληθούμε με τους ριψάσπιδες που αναφέραμε στο προηγούμενο σχόλιο.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP