Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Νεώτερες πληροφορίες για το κατασκοπικό σκάνδαλο στην Τουρκία, εκλάπησαν οι κωδικοί του TAFICS


Νεώτερες πληροφορίες για το γνωστό κατασκοπικό σεξουαλικό σκάνδαλό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων δημοσιεύτηκαν τις ημέρες αυτές στα τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Zaman μετά από έρευνα των τουρκικών αστυνομικών αρχών οι συμμορία που είχε κλέψει τα απόρρητα έγγραφα και πληροφορίες από το τουρκικό Ναυτικό είχε αποκτήσει και του άκρως απόρρητους κωδικούς που χρησιμοποιούνται στο στρατιωτικό δίκτυο επικοινωνιών των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων το γνωστό TAFICS οι οποίοι πιθανότατα έχουν πωληθεί σε άλλες χώρες.

Στο έγγραφο που βρήκε η Αστυνομία στο σημείο που αναφέρονταν οι κωδικοί υπήρχαν τα ονόματα δύο χωρών εκ των οποίων μία από αυτές συνορεύει με την Τουρκία. Οι κωδικοί αναπτύχθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος Fiber Optic Wire Inspection System των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι κωδικοί αυτοί ευρέθησαν επίσης και στα χέρια υπόπτου για συμμετοχή στην ομάδα των στρατιωτικών που σχεδίαζαν πραξικόπημα στην Τουρκία. Επιπρόσθετα οι αρχές γνωρίζουν ότι σημαντικές στρατιωτικές πληροφορίες έχουν διαρρεύσει συμπεριλαμβανομένων σχεδίων του άρματος Altay.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP