Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Αύξηση του κόστος αγοράς των τουρκικών F-35 από 10,7 στα 14,7 δις δολάρια


Σοβαρό ζήτημα προέκυψε αναφορικά με το αναθεωρημένο κόστος απόκτησης των τουρκικών F-35, αφού για την απόκτηση των 100 μαχητικών που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να αγοράσουν οι Τούρκοι απαιτούνται 14,7 δις δολάρια αντί των 10,7 δις δολαρίων που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Με την ημερομηνία για την λήψη της απόφασης για την αγορά των αεροσκαφών από την τουρκική κυβέρνηση να πλησιάζει σοβαρό ζήτημα προέκυψε από το αυξημένο κατά 37,4 % κόστος απόκτησης των 100 F-35. Υπό αυτές τις συνθήκες η τουρκική κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει τις δυνατότητες χρηματοδότησης του προγράμματος σε βάθος 10-12 ετών.

Με τις συνεχόμενες προτάσεις του Ερτογάν και των μελών της κυβέρνησης του, για την μείωση των αμυντικών δαπανών της Τουρκίας και της Ελλάδος, η επερχόμενη απόφαση της Τουρκίας να προχωρήσει ή όχι στην αγορά 100 νέων μαχητικών αεροσκαφών παρά την επιβάρυνση ύψους 4 δις δολαρίων, αποτελεί σημείο καμπής για την εξακρίβωση των αληθινών προθέσεων της τουρκικής κυβέρνησης και της ειλικρίνειας των λόγων του Τούρκου πρωθυπουργού.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP