Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Οι Γκρίζοι Λύκοι στη Θράκη, περίεργη έρευνα τουρκικής οργάνωσης στην Βουλγαρία


Ολοένα και πιο ορατές είναι πλέον οι επιδιώξεις των Τούρκων για την ελληνική Θράκη καθώς και τις βουλγαρικές περιοχές που συνορεύουν με την συγκεκριμένη ελληνική περιοχή.

Παρά τα ανοίγματα της ελληνικής κυβέρνησης προς την μειονότητα, παρά την ανοχή που δείχνει η Αθήνα στις προκλητικές δραστηριότητες του επίσημου τουρκικού κράτους μέσω του Προξενείου που αυτό διατηρεί στην Κομοτηνή, παρά την γενικότερη αντίληψη που υπάρχει στην ελληνική πολιτική, οικονομική και μέρους της ακαδημαϊκής ελίτ ότι αν υποχωρήσουμε στα αιτήματα της Άγκυρας για την μειονότητα, πιθανόν να αποφύγουμε χειρότερα, φαίνεται ότι το τουρκικό κράτος εφαρμόζει για άλλη μία φορά την πετυχημένη συνταγή που εφήρμοσε στην περίπτωση της Αλεξανδρέττας και της Κύπρου.

Για το τουρκικό κράτος οι ελληνικές υποχωρήσεις αποτελούν ουσιαστικά ένα μέρος του γενικότερου συνδυασμού ελέγχου μέρους της ελληνικής επικράτειας υπό την αφελή κάλυψη της ελληνοτουρκικής φιλίας και της συνεργασίας των δύο γειτονικών λαών. Αξιοποιώντας αυτό το γενικότερο κλίμα «εθνικής νάρκωσης-αφέλειας» όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η φασιστική, εθνικιστική οργάνωση Γκρίζοι Λύκοι έδρασε στην ελληνική Θράκη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας της Θράκης «Ο Χρόνος» μέλη της τουρκικής φασιστικής οργάνωσης έγραψαν συνθήματα του τύπου «Έλληνες έξω από την Θράκη» σε κεντρικούς τοίχους στο χωριό Αρίσβη στα ανατολικά του Νομού Ροδόπης. Επιπρόσθετα τον τελευταίο καιρό είχαμε τρεις εμπρησμούς στο χωριό Άρατο σε χριστιανικά σπίτια, και προκλήσεις στο χωριό Ανθοχώρι. Τον περασμένο Ιανουάριο στο ίδιο χωριό της Ροδόπης στην Αρίσβη, άγνωστοι ζωγράφισαν την «σημαία της τουρκικής δημοκρατίας της δυτικής Θράκης» στον τοίχο εγκαταλειμμένου κτιρίου που βρίσκεται στην παλαιά εθνική οδό Κομοτηνής Αλεξανδρούπολης.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχει ακουστεί κάποια δήλωση που να καταδικάζει τις πράξεις αυτές ούτε από τις τοπικές αρχές, ούτε και από το τουρκικό Προξενείο. Τα γεγονότα αυτά θα πρέπει να προβληματίσουν όχι μόνο την Αθήνα, αλλά και του τοπικούς παράγοντες της Θράκης που δεν αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που μπορούν να προκαλέσουν τα μακροχρόνια εθνικιστικά αναθεωρητικά σχέδια των ανθρώπων που καθοδηγούν την ψήφο της μειονότητας.

Αυτό όμως που αποδεικνύει ότι το τουρκικό σχέδιο κινείται με βάση μακροχρόνιο σχεδιασμό είναι η διενέργεια έρευνας που πραγματοποίησε στην Βουλγαρία σύμφωνα με την εφημερίδα «Ο Χρόνος» η τουρκική ιδιωτική οργάνωση μετανάστευσης «Bulturk», (http://www.bulturk.org/site/index.php) το οποίο έστειλε ερωτηματολόγια με 50 ερωτήσεις στις βουλγαρικές πόλεις Ρούσε, Βάρνα, Σούμεν, Ράτζκγράντ, Ταρκόβιστε, Κίρτζαλι, Χάσκοβο και Σμόλιαν».

Ερωτήσεις όπως «Θέλετε να αποκατασταθούν με τις παλιές τουρκικές ονομασίες οι πόλεις της Βουλγαρίας;», «Θέλετε να αλλάξετε τα χριστιανικά ονόματα των Τούρκων, στα μητρώα των βουλγαρικών ληξιαρχείων;». «Θέλετε την ίδρυση στη Βουλγαρία ιδιωτικής τηλεόρασης, ραδιοφώνου και εφημερίδων στην τουρκική γλώσσα;» «Η Βουλγαρία έχει εγκαταλείψει την πολιτική αφομοίωσης της τουρκικής μειονότητας ή τους αντιμετωπίζουν ως εθνικά τούρκους;» ετέθησαν μεταξύ άλλων στους μουσουλμάνους της Βουλγαρίας.

Μέχρι και τις αρχές Ιουλίου συμμετείχαν 8000 μουσουλμάνοι Βούλγαροι πολίτες ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα αυτή πραγματοποιείται από μία οργάνωση ιδιωτική (?) η οποία ιδρύθηκε το 2003 με έδρα την Κωνσταντινούπολη από τον καθηγητή του ορθοπεδικού νοσοκομείου «Chapa» Dr. Hayat Durmaz.

Τέλος μία ακόμη σημαντική είδηση για την ελληνική Θράκη η οποία πέρασε σχεδόν απαρατήρητη ήταν η έναρξη των γραφείων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF ) στις Βρυξέλες με στόχο «την ενδυνάμωση του αγώνα της Τουρκικής Μειονότητας της Δ. Θράκης για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες». Επιπρόσθετα με το άνοιγμα των γραφείων της οργάνωσης επιδιώκεται «η ανάδειξη των προβλημάτων της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης μεταφερόμενα σε επίπεδο Ε.Ε. ώστε να μπούνε στην επικαιρότητα της Ευρώπης».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP