Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ ΕΓΚΩΜΙΑ Ιστοσελίδα του περιοδικού Ρόντοπ Ρουζγκαρί


Πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης του διαγωνισμού έκθεσης και ζωγραφικής
Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Συλλόγου Τούρκων δασκάλων Δ.Θράκης η τελετή βράβευσης του διαγωνισμού έκθεσης και ζωγραφικής που από κοινού οργάνωσαν ο Συλλόγος Τούρκων δασκάλων Δ.Θράκης και η εφημερίδα Γκιουντέμ. Στην έκθεση πρώτη ήρθε η Χαντέ Οσμάν από το τουρκικό δημοτικό του Μεγάλου Πιστού και στην ζωγραφική η Σαμιγιέ Χατζή Ομέρ από το Κεντρικό Τουρκικό δημοτικό Ξάνθης.

Οι πρώτοι πήραν ως βραβείο ένα ποδήλατο, ενώ προσφέρθηκαν διάφορα δώρα.

Στην 14η αυτή χρονιά που γίνεται η τελετή αυτή, με την συμμετοχή 80 μαθητών από Κομοτηνή και Ξάνθη μετείχαν ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, ο πρόεδρος του Συλλόγου τούρκων Δασκάλων Δ. Θράκης Σαμί Τοραμάν, ο πρόεδρος της Πολιτιστικής και Εκπαιδευτικής Εταιρίας της Δ. Θράκης (BAKEŞ) Γκαλίπ Γκαλίπ, ο πρόεδρος του συλλόγου θρησκευτικών λειτουργών τζαμιών Σαδίκ Σαδίκ, ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων αποφοίτων μεντρεσέδων Ασίμ Ταβούσογλου, ο βοηθός μουφτή Κομοτηνής Φεχίμ Αχμέτ, δάσκαλοι, μαθητές και γονείς.
Την πρώτη ομιλία στην εκδήλωση έκανε ο Οζάν Αχμέτογλου. Ο Αχμέτογλου ανέφερε πως σκοπός πραγματοποίησης της εκδήλωσης είναι αποτελέσει όχημα για την εμφάνιση των ικανοτήτων των ,μειονοτικών μαθητών. Δήλωσε : ¨Υπό μια έννοια αυτή η τελετή βράβευσης αποτελεί μια ευκαιρία έστω και με μια πρόταση να θέσουμε τα εκπαιδευτικά προβλήματα. Θα ήθελα πολύ να πω πως σαν κοινότητα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης αποδίδουμε την απαραίτητη σημασία και προτεραιότητα στην εκπαίδευση. Είναι κρίμα, αλλά είναι αλήθεια πως σαν κοινότητα δεν δείξαμε ή δεν μπορέσαμε να δείξουμε την απαραίτητη ευαισθησία για τα εκπαιδευτικά προβλήματα και τις δυσκολίες που αναμένουν λύσεις¨.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν είπε πως αισθάνεται ευτυχισμένος διότι πάντα μοιραζόταν την εκδήλωση με όλους και πως στην σημερινή εκδήλωση σημαντική υπήρξε η συμβολή των ιμάμηδων που κάνουν τα μαθήματα Κορανίου. Ο Τοραμάν περιέγραψε τις σκέψεις του λέγοντας : ¨ Θα συνεχίσουμε σταθερά να είμαστε δίπλα στις εκδηλώσεις και τις προσπάθειες για την μειονοτική εκπαίδευση¨.
Ο βοηθός του εκλεγμένου μουφτή Κομοτηνής Φεχίμ Αχμέτ τόνισε πως για την σωστότερη ομιλία των ωραίων μας τουρκικών, για την εξέλιξη τους και για την συνάντηση των γενεών με την μητρική τους γλώσσα τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι πολύ σημαντικές. Στην συνέχεια της ομιλία του ο Αχμέτ είπε : Εύχομαι να επιδειχθεί η απαραίτητη προσπάθεια και επιμέλεια για την αύξηση του αριθμού τέτοιου είδους εκδηλώσεων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της μητρικής μας γλώσσας και της ταυτότητας¨.
Ο πρόεδρος του BAKEŞ Γκαλίπ Γκαλίπ είπε πως για τη μειονότητα είναι πολύ σημαντικό ότι οι εκθέσεις είναι γραμμένες στην μητρική μας γλώσσα. Ο Γκαλίπ μοιράστηκε τις σκέψεις του με τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα λέγοντας ¨Εμείς ως BAKEŞ καταβάλουμε προσπάθειες για αυτά τα θέματα. Αρχίσαμε τη δουλειά από τους παιδικούς σταθμούς που προσπαθούμε να τους αυξήσουμε. Καταβάλουμε αυτές τις προσπάθειες για να μάθουν τα παιδιά καλά την μητρική τους γλώσσα και να πετύχουν και σε άλλα σημεία¨.
Ο πρόεδρος του κόμματος D.E.B. Μουσταφά Μποσνάκ συνεχάρη αυτούς που πραγματοποίησαν την εκδήλωση και είπε : ¨ Είναι σημαντικό να εργαζόμαστε με ενότητα γλώσσας, θρησκείας και ιδεών ¨.
Ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς τόνισε πως αισθάνεται μεγάλη περηφάνεια για την συμμετοχή του στην εκδήλωση του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δ. θράκης και ευχαρίστησε για την πρόσκληση. Ο Σάρνιτς εξέφρασε τις σκέψεις του ως εξής : ¨Εσείς οι μαθητές και δάσκαλοι, ευρισκόμενοι εδώ μας αναπτερώνετε πολύ το ηθικό μας. Είναι μια πολύ σημαντική εκδήλωση. Φέτος οργανώνεται για 14η φορά. Η με ενθουσιασμό πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης κάθε χρόνο, δείχνει πως η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης προοδεύει και πως όπως σε κάθε τομέα έτσι και στην εκπαίδευση σημειώνει συγκεκριμένες επιτυχίες¨.
Σχόλιο : Προσέξτε με τι άνεση μιλάει ο κ. Γκαλίπ για τους παράνομους παιδικούς σταθμούς… Μιλάμε πλέον για δεκάδες παράνομους παιδικούς σταθμούς στη Θράκη. Χωρίς άδεια, χωρις δηλαδή να πληρώνουν ΤΕΒΕ, ΙΚΑ, εφορία, χωρίς πυρασφάλεια , όλα στον αέρα και λειτουργούνε !!!. Παρόμοια είναι και η κατάσταση στα μαθήματα Κορανίου. Και εκεί μαύρα χρήματα για τους διδάσκοντες. Όσο για την προέλευση των χρημάτων, ε καταλαβαίνετε…

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP