Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Φοβούμενοι τον Τούρκικο μπαμπούλα


Με το παραμύθι της συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου του Αιγαίου από την κοινοπραξία Ελλάδας Τουρκίας εκ της οποίας η Ελλάδα θα αποκομίσει προκαταβολικώς κέρδη εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ επαρκή για την υπερ κάλυψη του αστρονομικού δημόσιου χρέους της χώρας οι αρμόδιοι της ελληνικής άρχουσας τάξης περιλαμβανομένων των μπουμπουκίων νομαρχών Σάμου και Χίου προσπαθούν να συγκαλύψουν την συμφωνηθείσα ή προδιαγεγραμμένην προς υλοποίηση συμφωνία διχοτόμησης του Αιγαίου με την Τουρκία στον 25ο μεσημβρινό.
Χαρακτηρίζεται δε ως παραμύθι η συνολική επιχείρηση επηρεασμού της κοινής γνώμης δια των ΜΜΕ επειδή πλην γεωλογικών ενδείξεων κοιτάσματα πετρελαίου υπό την θάλασσα του Αιγαίου ερευνηθέντα κυβισθέντα σεισμικώς και δια γεωτρήσεων και οικονομοτεχνικώς μελετηθέντα και κριθέντα ως επικερδώς εκμεταλλεύσιμα δεν υπάρχουν πλην του ανατολικώς της Θάσου γνωστού κοιτάσματος.

Σε αυτό οι Έλληνες αρμόδιοι δεν τολμούν να εκμεταλλευθούν φοβούμενοι τον Τούρκικο μπαμπούλα που εν προκειμένω μπορεί να λειτουργήσει βάσει της γνωστής συμφωνίας Καραμανλή – Ετσεβίτ του 1976 δια της οποίας δόθηκε το δικαίωμα στην Τουρκία να έχει λόγο για κάθε ελληνική ενέργεια εκμετάλλευσης πετρελαίου στο Αιγαίο.
Η συνολική επιχείρηση επηρεασμού της κοινής γνώμης διεξάγεται εργολαβικώς από το ΜΜΕ εν όψει της αναμενόμενης επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν πασά στην Αθήνα 15-5-2010 μετά κουστωδίας δέκα Υπουργών, επιχειρηματιών(;) και λοιπών παρατρεχάμενων.
Μήπως ο κ. Παπανδρέου σκοπεύει να υποδεχθεί τη πολυμελή Τούρκικη Υπουργική κουστωδία μετά του δικού του συνολικού Υπουργικού Συμβουλίου;

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP