Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Τουρκία: Συνέλαβαν πάλι τους στρατηγούς!


Όπως αναφέρεται τόσο στο γραπτό όσο και στον ηλεκτρονικό Τύπο, για τους 19 στρατιωτικούς, εκ των οποίων οι 11 ε.ε. και οι 8 ε.α., που είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο των ανακρίσεων για την υπόθεση «Βαριοπούλα» και αφεθεί ελεύθεροι την 1η Απριλίου, μεταξύ των οποίων και ο στρατηγός ε.α. Τσετίν Ντογάν, εκδόθηκε απόφαση για τη σύλληψή τους και πάλι χθες. Υπενθυμίζεται πως οι εισαγγελείς, την Παρασκευή, αντέδρασαν στην απόφαση αποφυλάκισης των παραπάνω και το 12ο Κακουργιοδικείο της Κων/πολης, που αξιολόγησε την αντίρρηση των εισαγγελέων, εξέδωσε απόφαση για την εκ νέου σύλληψή τους.

Το ίδιο δικαστήριο αξιολόγησε και την απόφαση του δικαστή Κουμπάν, για την απελευθέρωση του αντιστράτηγου Όλτζαν και του υποστράτηγου Νταλάι, και εξέδωσε απόφαση για τη σύλληψη και αυτών των δύο [πέραν των 19].
Σημειώνεται ότι ο στρατηγός ε.α. Τσετίν Ντογάν, που είχε αφεθεί ελεύθερος την 1η Απριλίου, αμέσως την επομένη είχε εισαχθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο GATA με τη διάγνωση δισκοπάθειας και ελέχθη ότι θα χειρουργηθεί.
Στην απόφαση του δικαστηρίου επισημάνθηκε ότι ο δικαστής Οκτάι Κουμπάν, που είχε λάβει την απόφαση για την αποφυλάκιση των 19, την 1η Απριλίου, «χρησιμοποίησε απεριόριστα το δικαίωμα κρίσης το οποίο του έχει δοθεί από το Νόμο» και αναφέρθηκε ότι «το δικαίωμα αυτό δεν μπορεί να το χρησιμοποιεί ανεύθυνα, απεριόριστα και κατά βούληση». Στην αιτιολογία της απόφασης υπογραμμίστηκε ότι «υπάρχουν και ισχύουν ακόμη έντονες υποψίες για το αδίκημα».

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP