Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Νέα πρόσκληση Ομπάμα προς Ερντογάν!


Η Hürriyet στις εσωτερικές της σελίδες με τον τίτλο «Χρειάζεται να είναι ο Ερντογάν στη Συνάντηση Κορυφής» και τον πλαγιότιτλο «Μήνυμα του Ομπάμα από τον πρέσβη» γράφει ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα Jeffry δήλωσε πως η παρουσία του Πρωθυπουργού Ερντογάν στις 12 – 13 Απριλίου, στη Διεθνή Σύνοδο Κορυφής Πυρηνικής Ασφάλειας στην Ουάσιγκτον, θα αποτελέσει μεγάλη υποστήριξη στη Σύνοδο αυτή και πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι ο φίλος μου πρέσβης Ναμίκ Ταν επιστρέφει στις ΗΠΑ και το γεγονός ότι ο αξιότιμος Π/Θ Ερντογάν θα λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής προκάλεσαν μεγάλη ικανοποίηση στην κυβέρνηση Ομπάμα».

Ο Αμερικανός πρέσβης Jeffrey φιλοξένησε χθες στην κατοικία του το νέο Δ/ντη της Hürriyet στην Άγκυρα Μετεχάν Ντεμίρ και τους βοηθούς του, Σουκρού Κιουτσούκσαχιν και Ουγούρ Εργκάν. Ο πρέσβης είπε: «Με την παρουσία ενός πετυχημένου πρέσβη, όπως ο Ναμίκ Ταν, στην Ουάσιγκτον θα μπορέσουμε οι δύο μαζί να πετύχουμε πολλά πράγματα. Επίσης, ως αμερικανική κυβέρνηση χαρήκαμε πολύ από το γεγονός ότι ο Π/Θ Ερντογάν θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής για την Πυρηνική Ασφάλεια. Έχει μεγάλη σημασία η παρουσία του Π/Θ της Τουρκίας, που μετέχει στην ΙΑΕΑ, στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Η.Ε., στο ΝΑΤΟ και στη G20, στην εν λόγω Σύνοδο. Η Τουρκία και οι ΗΠΑ είναι δύο σημαντικοί στρατηγικοί εταίροι. Χάρη σε αυτή την εταιρική σχέση θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλες τις πιθανές δυσκολίες».

Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται ότι ο πρέσβης Ναμίκ Ταν, που είχε έρθει στην Άγκυρα στις 6 Μαρτίου για διαβουλεύσεις μετά την αποδοχή του δήθεν – όπως γράφει η εφημερίδα – σχεδίου για τη γενοκτονία των Αρμενίων από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, σήμερα επιστρέφει στην Ουάσιγκτον. Ο Ταν, μόλις φτάσει, θα προβεί στις προεργασίες σχετικά με τη συμμετοχή του Π/Θ Ερντογάν μαζί με τον υπεξ Νταβούτογλου στη Σύνοδο Κορυφής στην Ουάσιγκτον. Ο Ταν θα προβεί επίσης σε προ-εργασίες για τον κ. Νταβούτογλου, που αναμένεται να έχει επαφές με την αρμενική διασπορά των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η επίσημη υπερψήφιση της Αρμενικής Γενοκτονίας, από το Κογκρέσο.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP