Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Ετοιμάζεται εκστρατεία κατά του PKK


Οι τουρκικές ένοπλες προετοιμάζονται για μεγάλης κλίμακας εκστρατεία κατά των Κούρδων αυτονομιστών του PKK, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Χουριέτ. Η τουρκική εφημερίδα γράφει ότι ο στρατός μεταφέρει πολεμοφόδια και στέλνει ενισχύσεις στην νοτιοανατολική Τουρκία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μόνο σήμερα Παρασκευή, 60 φορτηγά γεμάτα πολεμικό υλικό κατευθύνθηκαν προς την Ανατολία. Μάλιστα σημειώνει ότι διεκόπη η κυκλοφορία στην μεγαλύτερη οδική αρτηρία προς την περιοχή για να περάσουν τα φορτηγά κια τα στρατιωτικά οχήματα που τα συνόδευαν.Με τον ερχομό της Ανοιξης υπάρχει μεγάλη στρατιωτική κινητικότητα στο Κουρδιστάν με μετακινήσεις χιλιάδων στρατιωτών καθώς και με την ανάπτυξη των βαρέων όπλων.

Την ίδια ώρα Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συγκρούστηκαν με μαχητές των Κούρδων στο Ορος Tendurek στην επαρχία Βαν.Τουρκικά στρατιωτικά ελικόπτερα έφτασαν από Van στην ενίσχυση των δυνάμεων. Εν τω μεταξύ, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επαναλαμβάνουν τις επιθέσεις εναντίον τω μαχητών του ΡΚΚ στην επαρχία Σιρνάκ.
Σημειώνεται, πως ήδη εδώ και 2 εβδομάδες, στελέχη, Ταξιαρχία Τούρκων Ορεινών Καταδρομών, πραγματοποιούν μυστικές "επιθετικές αναγνωρίσεις" στο Βόρειο Ιράκ, και έχουν σημειωθεί σε τουλάχιστον 4 περιπτώσεις σφοδρές συγκρούσεις με τις δυνάμεις των Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ.
Οι 7 Ταξιαρχίες Καταδρομών της Τουρκίας, από τον Φεβρουάριο του 2010, αποτελούνται από επαγγελματίες στρατιώτες.
Οι δυνάμεις του ΡΚΚ σύμφωνα με τις τελευταίες ασφαλείς εκτιμήσεις, στο Βόρειο Ιράκ, ανέρχονται περίπου στις 7.500 μαχητές.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP