Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

«Έλλειψη πραγματισμού» καταλογίζει στην Ελλάδα η ΠΓΔΜ


Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, καταλόγισε στην ελληνική κυβέρνηση ευθύνες για τη μη εύρεση κοινά αποδεκτής ονομασίας και την κατηγόρησε για «έλλειψη πραγματισμού».”Διαπιστώνουμε ότι η σημερινή ηγεσία της Ελλάδας είναι διατεθειμένη για συναντήσεις, χειραψίες και φωτογραφήσεις, όμως, δυστυχώς, μέχρι στιγμής, δεν έχουμε διαπιστώσει την ετοιμότητά της για ουσιαστική πραγματιστική προσέγγιση, ως τρόπο υπέρβασης του ζητήματος αυτού”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, μετά την επίσημη συνάντησή που πραγματοποίησε, στα Σκόπια, με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΠΓΔΜ και της Τουρκίας επιβεβαίωσαν ότι οι πολιτικές, οικονομικές και πολιτιστικές σχέσεις των δύο χωρών εξελίσσονται ιδιαίτερα ικανοποιητικά.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας επανέλαβε τη σταθερή υποστήριξη της Τουρκίας στην ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ. “Ο δρόμος για την ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην Ε.Ε. πρέπει να είναι ανοιχτός και νομίζω ότι οι χώρες μας μπορούν να διαδραματίσουν, από κοινού, έναν ενεργό ρόλο ως μέλη της Ε.Ε.. Η επιτυχία της Μακεδονίας είναι και δική μας επιτυχία”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος εγκαινίασε το επίτιμο Προξενείο της Τουρκίας χθες στην Οχρίδα.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP