Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Βρετανικό βραβείο "για τον εκσυγχρονισμό της Τουρκίας" στον Γκιούλ


Ο τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ τιμήθηκε με το βραβείο Τσάταμ Χάους για το 2010, για την συνεισφορά του στη βελτίωση των διεθνών σχέσεων, ανακοινώθηκε σήμερα από το βρετανικό αυτό κέντρο στρατηγικών μελετών.

"Ο πρόεδρος Γκιούλ αναγνωρίστηκε ως μια σημαντική προσωπικότητα για τη συμφιλίωση και τον εκσυγχρονισμό της Τουρκίας τόσο στο εσωτερικό της όσο και στην εικόνα της στο εξωτερικό, και μια κινητήριος δύναμη πίσω από πολλές θετικές πρωτοβουλίες που ελήφθησαν τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τσάταμ Χάους.

Ο κ. Γκιούλ εργάστηκε για την ενίσχυση των σχέσεων της Τουρκίας με τις άλλες περιφερειακές δυνάμεις, υπηρέτησε ως μεσολαβητής μεταξύ των διαφόρων πλευρών στο Ιράκ, και στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν το 2009, εργάστηκε για την επανένωση της Κύπρου και για τη συμφιλίωση μεταξύ της Τουρκίας και της Αρμενίας, εκτιμά το κέντρο.

Αυτό το τιμητικό βραβείο δίδεται κάθε χρόνο από το διάσημο βρετανικό ινστιτούτο που ασχολείται με διεθνείς υποθέσεις, σε μια προσωπικότητα που διαδραμάτισε έναν πρώτης γραμμής ρόλο στη διεθνή σκηνή και προσέφερε σημαντικά στη βελτίωση των διεθνών σχέσεων κατά τον περασμένο χρόνο.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP