Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ


Περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί ήταν επί ποδός στο Ντιγιάρμπακιρ, την σημαντικότερη κουρδική πόλη στην Τουρκία, με αφορμή την κουρδική γιορτή του Νεβρόζ που συμπίπτει με την έλευση του καινούργιου χρόνου, η οποία τιμήθηκε χθες με μαζική συμμετοχή των Κούρδων. Εκδηλώσεις έγιναν και στην Κωνσταντινούπολη.
Οι Κούρδοι δεν έχασαν την ευκαιρία για να μετατρέψουν τη γιορτή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της απελευθέρωσης του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και της νομιμοποίησης του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ). Μιλώντας στους συγκεντρωμένους της Κωνσταντινούπολης ο ηγέτης του νόμιμου κουρδικού Κόμματος για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία επέκρινε την Άγκυρα που εξακολουθεί να διατηρεί το ΡΚΚ στην λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων, αρνούμενη να συνομιλήσει μαζί του.
Ο τούρκος πρωθυπουργός από τη μεριά του έκανε έκκληση για συμφιλίωση, τονίζοντας ότι η κουρδική γιορτή μπορεί να συμβολίσει «το φως της αγάπης, της φιλίας και της αδελφότητας κι όχι τη φωτιά της βίας και του μίσους».


Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP