Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Έκκληση του ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών προς Άγκυρα: Επιστρέψτε στην παλαιά σας πολιτική!


Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Avigdor Lieberman μπορεί να επέκρινε την Τουρκία για τις συνεχείς δημόσιες καταδίκες της ισραηλινής πολιτικής απέναντι στους παλαιστινίους, λέγοντας πως η Άγκυρα δεν μπορεί να συνεχίσει να κτυπά το Τελ Αβίβ με κάθε ευκαιρία, από την άλλη όμως παρακαλεί την Άγκυρα να επιστρέψει στην παλαιά πολιτική της απέναντι στη χώρα του. .

«Κάθε εβδομάδα καταδικάζουν το Ισραήλ, λένε πως οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποιούν γενοκτονία, αποκαλώντας κάθε επιχείρηση για να προστατέψουμε τους πολίτες μας έγκλημα κατά της ανθρωπότητας...Αυτή η καθαρά αντιισραηλινή πολιτική δεν μπορεί να συνεχίζεται κάθε εβδομάδα».

Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε ο ισραηλινός επίσημος στην τηλεόραση του Αζερμπαιτζάν κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στη χώρα. Παρά όμως τις ευθείς τουρκικές απειλές ο Lieberman επέμεινε πρακτικά κάνοντας...έκκληση στην Τουρκία να επιστρέψει στην παλαιά πολιτική απέναντι στο Ισραήλ και εκφράζοντας παράλληλα την έκπληξή του για την αλλαγή αυτή της στάσης της Τουρκίας.

«Οι πρόσφατες αλλαγές στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας ήταν αναπάντεχες για εμάς και όχι ακριβώς ξεκάθαρες. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να διατηρήσουμε τις σχέσεις μας στο προηγούμενο έμπιστο επίπεδο και να διατηρήσουμε τη στενή συνεργασία μας σε όλα τα επίπεδα». είπε ο ισραηλινός υπουργός.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP