Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Τουρκική προπαγάνδα αποκαλύπτει φοβία για ενδεχόμενη προσέγγιση Ελλάδας-Ισραήλ


Mε μαζικά και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα ο τουρκικός Τύπος έστρεψε τα βέλη του κατά της Ελλάδας, αποκαλύπτοντας παράλληλα την ανησυχία της Άγκυρας για ενδεχόμενη συνεργασία Αθήνας - Τελ Αβίβ. Συγκεκριμένα, τουρκικά δημοσιεύματα απέδωσαν την ακύρωση της επίσκεψης του δικτάτορα του Σουδάν Omar Hassan al-Bashir στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο συνόδου της Οργάνωσης της Ισλαμικής Διάσκεψης (OIC), στην απειλή αναχαίτισης της πτήσης του από ελληνικά και ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη!


- Η αραβόφωνη εκπομπή του BBC ανέφερε ότι ο Σουδανός δικτάτορας έλαβε σοβαρά υπόψη του την προειδοποίηση του β’ Αντιπροέδρου του Ali Osman Mohammed Taha, ο οποίος φέρεται να τον ενημέρωσε ότι "ισραηλινά και ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη μπορεί να ανακόψουν την πορεία του αεροσκάφους σας και να σας αναγκάσουν σε προσγείωση". Η πληροφορία αυτή αναφέρεται ότι προέρχεται από πηγές του Σουδάν, που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι "η Ελλάδα υποσχέθηκε στην Ε.Ε. να συλλάβει τον Bashir".
- Η Cumhuriyet δημοσίευσε στο πρωτοσέλιδό της σχετικό άρθρο με τίτλο "Δίστασε λόγω των αεροσκαφών".
- Η Vatan σε πρωτοσέλιδό της με τίτλο "Τα ελληνικά μαχητικά θα τον κατέβαζαν".
- Η Birgun σε πρωτοσέλιδη αναφορά της και στη συνέχεια στις εσωτερικές σελίδες με τίτλο "Ως λόγος της μη άφιξης προέκυψε η Ελλάδα".
- Η Yeni Safak γράφει ότι "Τα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη είναι πίσω από την αναβολή της επίσκεψης του Μπασίρ στην Κωνσταντινούπολη την τελευταία στιγμή".
-H αγγλόγλωσση Hurriyet Daily News με τίτλο "Al-Bashir feared Israelis, Greeks".
Tο Γραφείο Τύπου του ΓΕΕΘΑ διέψευσε φυσικά τα παραπάνω δημοσιεύματα καθώς "πρόκειται για θέμα ανύπαρκτο και μη σοβαρό".

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP