Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΚΟΥΡΔΙΚΟ-ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


Τέσσερις Κούρδοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση έξι ετών. (Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα)
Το Κρατικό Δικαστήριο Ασφαλείας της Συρίας καταδίκασε την Κυριακή στη Δαμασκό τέσσερις Κούρδους συριακής καταγωγής σε φυλάκιση έξι ετών για τη συμμετοχή τους σε ένα εκτός νόμου κόμμα, ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OSDH).

"Το Κρατικό Δικαστήριο Ασφαλείας καταδίκασε την Κυριακή τέσσερις Κούρδους συριακής καταγωγής σε φυλάκιση έξι ετών για τη συμμετοχή τους σε ένα εκτός νόμου κόμμα, που είναι το Κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης και για απόπειρα να καταλάβουν ένα μέρος του συριακού εδάφους για να το προσαρτήσουν σε ένα ξένο κράτος", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το OSDH, το οποίο εδρεύει στο Λονδίνο.
Οι τέσσερις Κούρδοι που καταδικάστηκαν είναι οι Νάσερ Αχμαντ Μοχάμαντ, Φαουάζ Αλι, Σαούντ Τσιχμούς και Αμπντελ-Ραχμάν Μουστάφα Μοχάμαντ, οι οποίοι είχαν συλληφθεί το 2008 και στις αρχές του 2009.
Στη Συρία οι κούρδοι κρατούμενοι κατηγορούνται συχνά ότι θέλουν να προσαρτήσουν ένα τμήμα του συριακού εδάφους σε ένα μελλοντικό ανεξάρτητο κράτος του Κουρδιστάν.
Οι Κούρδοι της Συρίας εκτιμάται ότι ανέρχονται σε τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο και αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 9% του πληθυσμού της χώρας.
Ζητούν να αναγνωριστεί η γλώσσα τους και οι πολιτιστικές τους παραδόσεις.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP