Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Ιστορική ευκαιρία το δημοκρατικό άνοιγμα


Bağış: «πρέπει να αλλάξει το σύνταγμα του 1982»

Χαρακτήρισε ιστορική ευκαιρία για την Τουρκία, το δημοκρατικό άνοιγμα ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Τουρκίας με την ΕΕ Egemen Bağış.

Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας σε ομιλία που εκφώνησε στη συνεδρίαση με τίτλο «Οι σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ Μετά την Έκθεση Προόδου» η οποία διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Οικονομίας και Τεχνολογίας (ETU) της Ένωσης Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων της Τουρκίας (TOBB), αφού χαρακτήρισε γενικά θετική και ισορροπημένη την έκθεση σε σύγκριση με προηγούμενες, είπε πως αυτό επιβεβαιώνεται από διάφορους κύκλους.

Ο Egemen Bağış αφού ανέφερε ότι η προσέγγιση του αυτή δεν σημαίνει πως συμφωνούν σε όλα όσα αναφέρονται στην έκθεση, είπε ότι ορισμένες κριτικές που παίρνουν μέρος στην έκθεση είναι άδικες.

Ο κος Bağış λέγοντας πως αποδίδεται μεγάλη σημασία στην έκθεση στο δημοκρατικό άνοιγμα συνέχισε ως εξής : «Το σχέδιο δημοκρατικού ανοίγματος, δεν έχει σχέση μόνο με μια ορισμένη ομάδα πολιτών στην Τουρκία και δεν είναι μια διαδικασία που αφορά τα δημοκρατικά δικαιώματα μόνο μιας κοινότητας. Ξεκίνησε μια διαδικασία για την ανάπτυξη και ενίσχυση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του συνόλου των πολιτών της Δημοκρατίας της Τουρκίας».

Αναφερόμενος στο θέμα συνταγματικής αναθεώρησης επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας, τόνισε ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση πρέπει να δώσουν χέρι με χέρι στο θέμα αυτό υπογραμμίζοντας πως πρέπει να αλλάξει το σύνταγμα του 1982 προχωρώντας στον δρόμο πλήρους ένταξης στην ΕΕ.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP