Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Καταθέτουν 6 άτομα για την υπόθεση Εργκένεκον


O πλοίαρχος Ντουρσούν Τσιτσέκ, που κατηγορείται ότι σχεδίασε πραξικόπημα για την ανατροπή της κυβέρνησης και πέντε ακόμα στρατιώτες που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις καταστροφής του αποδεικτικού υλικού στο Τουρκικό Γενικό Επιτελείο, έχουν κληθεί να καταθέσουν από τον εισαγγελέα Ζεκεριά Οζ, που διερευνά την υπόθεση Εργκένεκον.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ο πλοίαρχος Τσιτσέκ μπορεί να προσαχθεί βιαίως στον εισαγγελέα, αν αρνηθεί να ανταποκριθεί στην πρόσκληση που του έχει σταλεί από τις 22 Οκτωβρίου. Ο πλοίαρχος είχε συλληφθεί νωρίτερα με την κατηγορία ότι προσπάθησε να ανατρέψει την συνταγματική κυβέρνηση της χώρας. Ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος μετά από 18 ώρες μετά την παρέμβαση των στρατιωτικών δικηγόρων του.

Από την πλευρά τους, οι πέντε στρατιώτες έχουν ήδη επιβεβαιώσει εξωδικαστικά ότι συμμετείχαν σε προσπάθειες να καταστραφεί κρίσιμο αποδεικτικό υλικό στο Γενικό Επιτελείο.

Αξιωματούχοι της στρατιωτικής δικαιοσύνης προσπαθούν τώρα να εμποδίσουν την προσαγωγή των στρατιωτών στην τακτική δικαιοσύνη, επικαλούμενοι αναρμοδιότητα των πολιτικών δικαστηρίων.

Υπενθυμίζεται ότι την υπόθεση αποκάλυψε τον περασμένο Ιούνιο η εφημερίδα Ταράφ.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP