Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Η ΕΥΠ είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για την τουρκική κινητικότητα σε Ρω - Καστελλόριζο


Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ", η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) είχε προειδοποιήσει από τα μέσα Ιουνίου με Άκρως Απόρρητο Σήμα για επικείμενες τουρκικές κινήσεις στην περιοχή της νήσου Ρω, προσδιορίζοντας μάλιστα και τη χρονική στιγμή, στις αρχές Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, στις αρχές Ιουνίου ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Ι. Κοραντής σε Ακρως Απόρρητο Σήμα που είχε αποδέκτες το γραφείο του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, τους υπουργούς Αμυνας, Εξωτερικών και Εσωτερικών κ. Μεϊμαράκη, Μπακογιάννη και Παυλόπουλο καθώς και τον τότε Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δ. Γράψα, προειδοποιούσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία είχε συγκεντρώσει η ΕΥΠ, σχεδιάζεται «κίνηση» της Τουρκίας στην περιοχή της Ρω. Στο Σήμα (σε μιάμιση σελίδα) καταγράφονταν δύο περιστατικά με σκάφη τα οποία βρέθηκαν λίγα μέτρα από την ακτή του νησιού,τα οποία συνδέθηκαν με συγκεκριμένες πληροφορίες που είχαν συλλεχθεί μέσω άλλων καναλιών από την ΕΥΠ και συνέτειναν στο συμπέρασμα για την επικείμενη τουρκική «κίνηση».
Οι συχνές διελεύσεις τουρκικών πολεμικών πλοίων, οι φαινομενικά «αθώες» προσεγγίσεις στο νησί Ρω Τούρκων δημοσιογράφων, η παρενόχληση επιβατηγών τουριστικών σκαφών αλλά και η παρέμβαση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με προειδοποιήσεις προς την Αθήνα να μην προβαίνει σε μονομερείς ενέργειες φαίνεται ότι δεν ήταν άσχετα και τυχαία περιστατικά, αλλά είχαν σχεδιασθεί αρκετό διάστημα πριν.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP