Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

ο Π/Θ Ερντογάν τηλεφώνησε στον Π/Θ της Ελλάδος κ. Καραμανλή


Όπως καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα της κρατικής TRT, ο Π/Θ Ερντογάν τηλεφώνησε στον Π/Θ της Ελλάδος κ. Καραμανλή λόγω της συνεχιζόμενης πυρκαγιάς δασών στη χώρα του και του ευχήθηκε περαστικά. Ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε είδους βοήθεια και υποστήριξη όσον αφορά το θέμα της πυρκαγιάς. Ο κ. Καραμανλής ευχαρίστησε τον Π/Θ Ερντογάν.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του CNN Turk, χιλιάδες άτομα εγκαταλείπουν τις περιοχές τους κοντά στην Αθήνα, όπου δεν μπορούν να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές δασών, που ξέσπασαν κοντά στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι ο Π/Θ της Τουρκίας Ερντογάν τηλεφώνησε σχετικά με το θέμα στον Π/Θ της Ελλάδος κ. Καραμανλή και ο Τ/ΥΠΕΞ Νταβούτογλου στην ΥΠΕΞ της Ελλάδος κα Μπακογιάννη και στη συνέχεια εστάλη κατασβεστικό αεροπλάνο στην Ελλάδα.

Διπλωματικές πηγές είπαν ότι αυτό ήταν το πρώτο βήμα και στην περίπτωση που υπάρξει αίτημα μπορούν να σταλούν στην Ελλάδα και άλλα κατασβεστικά αεροσκάφη.

Όπως καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu, ανατέθηκαν καθήκοντα σε δύο αμφίβια αεροσκάφη του Τουρκικού Ιδρύματος Αεροπορίας (ΤΗΚ), για τις εργασίες κατάσβεσης των πυρκαγιών δασών στην Ελλάδα. Δύο αμφίβια αεροσκάφη, του Τουρκικού Ιδρύματος Αεροπορίας, ανέλαβαν καθήκοντα για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Το πρώτο από τα εν λόγω αμφίβια κατασβεστικά αεροσκάφη τύπου CL-215, που αγόρασε πρόσφατα το Τουρκικό Ίδρυμα Αεροπορίας, έφθασε στον προορισμό του και άρχισε τις εργασίες κατάσβεσης.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP