Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Η ελληνική μυστική υπηρεσία χρησιμοποίησε τον Φουάτ Σακά


Η Milliyet στις εσωτερικές σελίδες και με τον τίτλο «Σε έκθεση που βρέθηκε στον Οζμπέκ ισχυρισμός για τον Φουάτ Σακά: Η ελληνική μυστική υπηρεσία χρησιμοποίησε τον Φουάτ Σακά», γράφει ότι σε έκθεση που συμπεριλαμβάνεται στους επιπρόσθετους φακέλους του τρίτου κατηγορητηρίου της δίκης Εργκενεκόν, υπάρχει ο ισχυρισμός ότι ο Φουάτ Σακά χρησιμοποιήθηκε από την ελληνική μυστική υπηρεσία για τη δημιουργία ‘έθνους Λαζών’ και ότι συνεργάτης του είναι και ο Βολκάν Κονάκ.

Στην έρευνα που έγινε στο σπίτι και στο γραφείο του Προέδρου του Συνδικάτου TURK METAL - IS (Συνδικάτο Εργαζομένων στα μεταλλεία), Μουσταφά Οζμπέκ, μεταξύ των εγγράφων που κατασχέθηκαν υπάρχει και έκθεση που ετοιμάσθηκε το 2001, για τη διοίκηση της κρατικής TRT και τους εργαζόμενους σε αυτήν, με διάφορους ισχυρισμούς.


Στην έκθεση αυτή που δεν είναι γνωστό από ποιόν ετοιμάσθηκε, υπάρχει και ένας ενδιαφέρον ισχυρισμός σχετικά με τον μουσικό Φουάτ Σακά, ότι χρησιμοποιήθηκε από την ελληνική μυστική υπηρεσία, για τη δημιουργία ‘έθνους Λαζών’, στη Μαύρη Θάλασσα. Ακόμα αναφέρεται ότι συνεργός του είναι και ο τραγουδιστής Βολκάν Κονάκ. Στην έκθεση αναφέρεται ότι εξωτερικές δυνάμεις που έχουν βλέψεις στην Τουρκία, άρχισαν να χρησιμοποιούν το Φουάτ Σακά, με την πρωτοπορία της ελληνικής μυστικής υπηρεσίας, ο οποίος είχε διαφύγει στη Γερμανία μετά το πραξικόπημα του 1980.

Ο Σακά, ο οποίος επέστρεψε στη χώρα μετά την αμνηστία που δόθηκε άρχισε εργασίες για την έκδοση κασέτας με ρωμαίικα λαϊκά τραγούδια. Η TRT παρουσιάζει τους καλλιτέχνες αυτούς στα προγράμματά της και κατ’ αυτόν τον τρόπο υποστηρίζει τις ενέργειες για δημιουργία ‘έθνους Λαζών’.

Σε ξεχωριστό μονόστηλο αναφέρεται ότι ο ίδιος ο Φουάτ Σακά, γέλασε πολύ με τον ισχυρισμό αυτό, αλλά από την άλλη, έμεινε έκπληκτος πως μπορεί ο Οζμπέκ να ισχυρίσθηκε κάτι τέτοιο. Στη συνέχεια είπε ότι γίνεται λασπολογία εις βάρος του και ζήτησε αυτό να αποδειχθεί από τον Οζμπέκ διότι διαφορετικά θα καταφύγει στη δικαιοσύνη.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP