Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

«Επιστρατεύει» τραγουδιστές και ποδοσφαιριστές για το Κουρδικό


Ποδοσφαιριστές και τραγουδιστές επιστρατεύει ο Ερντογάν στη μάχη για τη λύση του Κουρδικού. Ο Τούρκος πρωθυπουργός ευχαρίστησε τη διάσημη στην Τουρκία ποπ τραγουδίστρια Σεζέν Ακσού για τη στήριξη που προσφέρει στην ειρηνευτική του πρωτοβουλία, καλώντας παράλληλα όλες τις διασημότητες της καλλιτεχνικής ζωής της χώρας να... αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Αφανές «έργο Ερντογάν» πιστεύεται ότι είναι και ο πρώτος φιλικός αγώνας στην ιστορία ανάμεσα σε τουρκική και κουρδική ποδοσφαιρική ομάδα, που θα γίνει αύριο στο Καραμάν Μαράς. Αντίπαλοι η τοπική ομάδα, που αγωνίζεται στη Β κατηγορία της Τουρκίας και η κουρδική ΠΣ Ζάκο, ομάδα του Ιράκ.

Φιλικό
Το φιλικό κανόνισαν οι πρόεδροι των δύο συλλόγων στην Αγκυρα. Η Χουριέτ μάλιστα υποστηρίζει πως οι Κούρδοι της Ζάχο ήταν εκείνοι που κάλεσαν τους Τούρκους για φιλικό στο βόρειο Ιράκ. Φρονίμως ποιούντες, οι υπεύθυνοι της Καραμάν Μαράς Σπορ αντιπρότειναν τη διεξαγωγή του αγώνα σε τουρκικό έδαφος, για λόγους ασφαλείας. Ο υπουργός Εσωτερικών, Μπεσίρ Αταλάι, χαιρέτισε τον πρώτο τουρκο-κουρδικό ποδοσφαιρικό αγώνα στην ιστορία, ενώ ο πρόεδρος της Καραμάν Μαράς ισχυρίστηκε πως το παιχνίδι δεν έχει σχέση με την πρωτοβουλία Ερντογάν. Κανείς... δεν τον πίστεψε, αφού η πόλη αποτελεί «κάστρο» του ΑΚΡ, ίσως το μεγαλύτερο σε όλη την Τουρκία.

Η συγκεκριμένη πόλη της νότιας Ανατολίας βρίσκεται στα όρια των κουρδικών περιοχών και παλιά είχε πολλούς Αρμένιους.

Υπενθυμίζεται πως η τουρκική κυβέρνηση αξιοποίησε πέρυσι την ποδοσφαιρική διπλωματία για την προσέγγιση με την Αρμενία, με αφορμή τις συναντήσεις για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
ΕΘΝΟΣ

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP