Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Τρείς τούρκους ρεπόρτερ συνέλαβαν οι ελληνικές αρχές στη νήσο Ρω


Τρεις Τούρκοι φωτορεπόρτερ συνελλήφθησαν από τις ελληνικές Αρχές στη νήσο Ρω, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu.Οι δύο εξ αυτών εργάζονται στο ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων ΙΗΑ και ο τρίτος στην εφημερίδα Sabah.

Πολύ προσεκτικά είναι τα υπουργεία εξωτερικών και άμυνας που παρακολουθούν την εξέλιξη των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, μετά το προβοκατόρικο ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού, που χαρακτήριζε τη Ρω "γκρίζα ζώνη". Το μόνο που αποκλείεται ήταν να επρόκειτο για απλή δημοσιογραφική αθλιότητα. Στην Τουρκία δεν γίνεται τίποτα τυχαία εν σχέσει με το Αιγαίο

Μετά από συνεννόηση των ελληνικών Αρχών με την τουρκική Ακτοφυλακή οι τρεις φωτορεπόρτερ παρελήφθησαν από τουρκική ακταιωρό και στις 18:30 αναχώρησαν για το λιμάνι της πόλης Kas απέναντι από το Καστελόριζο.

Tοπικές πηγές παραδέχονται ότι υπήρξε επεισόδιο, το περιγράφουν όμως εντελώς διαφορετικά. Αναφέρουν ότι ένα ξύλινο σκάφος, μάλλον αλιευτικό, εισήλθε το απόγευμα της Τρίτης στα ελληνικά χωρικά ύδατα πλησίον της νήσου Ρω. Μετά από συστάσεις ανδρών ελληνικού ταχύπλοου του Λιμενικού το τουρκικό εξήλθε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα και έπλευσε προς τα τουρκικά παράλια.

Τι δήλωσαν οι Τούρκοι φωτορεπόρτερ

Ο ανταποκριτής του πρακτορείου ΙΗΑ Sabri Tsaglar, δήλωσε σε τουρκικά ΜΜΕ ότι συνέβη ένα περιστατικό και το περιγράφει ως εξής: «Βρισκόμασταν σε ένα σκάφος και παίρναμε εικόνες από τους Έλληνες στρατιώτες που βρίσκονται στο φυλάκιο της νήσου Ρω. Αυτοί μας παρακολουθούσαν με τα κυάλια. Λίγο αργότερα ήλθε ένα σκάφος του Λιμενικού και μας ρώτησε γιατί φωτογραφίζουμε το φυλάκιο. Εξέτασαν τα πλάνα και τις φωτογραφίες μας, και κάπου έστειλαν ένα e-mail. Μας είπαν ότι αν θέλουμε να πάρουμε εικόνα πρέπει να ζητήσουμε άδεια από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Ήταν πολύ ευγενικοί μαζί μας. Μας κράτησαν πάνω στο σκάφος περίπου μία ώρα»


Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP