Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ-ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


Οι Τουρκικές Αρχές προχώρησαν σήμερα στη σύλληψη του Πλοιάρχου Dursun Cicek με την κατηγορία για συμμετοχή στο τρομοκρατικό δίκτυο Ergenekon με στόχο την υπονόμευση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), όπως μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά ΜΜΕ.

Η τελευταία εξέλιξη έρχεται μετά τις νέες εντάσεις που προκλήθηκαν ανάμεσα στο ΑΚΡ και τον Στρατό, μετά από δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας για συνωμοσία στις ένοπλες δυνάμεις με στόχο την υπονόμευση της κυβέρνησης μέ ''στημένα" άρθρα και ειδήσεις που θα φιλοξενούσε ο αντικυβερνητικός Τύπος.

Ο Dursun Cicek βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα» των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, τα οποία τον κατηγόρησαν για κατάρτιση ενός εγγράφου που περιγράφει σχέδιο για την υπονόμευση της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του ο Τούρκος Πλοίαρχος αρνήθηκε τις συγκεκριμένες κατηγορίες λέγοντας ότι η υπογραφή του στο εν λόγω έγγραφο είναι πλαστή.

Ο πλοίαρχος αφέθηκε ελεύθερος το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας, σε δηλώσεις του, ισχυρίστηκε πως η υπογραφή στα επίμαχα έγγραφα, είναι πλαστή και δεν ανήκει στον πλοίαρχο, ενώ έκανε λόγο, για την δημιουργία σκευωρίας εις βάρος του Στρατού, με σκοπό την απαξίωση και σπίλωση του.

Επίσης, κατατίθεται νομοσχέδιο που προβλέπει, πως οι εμπλεκόμενοι στρατιωτικοί στην υπόθεση Εργενεκόν, δεν θα εξετάζονται και θα δικάζονται από τα αρμόδια στρατοδικεία, αλλά από τα πολιτικά δικαστήρια.

Το νέο νομοσχέδιο προκαλεί σοβαρές και ισχυρές αντιδράσεις, μεταξύ των αξιωματικών του Τουρκικού Στρατού.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP