Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Με το που πάτησε σε ελληνικό έδαφος άρχισαν οι προκλήσεις...


Την ώρα που ο αρχηγός της Διοίκησης Τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων επιθεωρούσε το άγημα στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, η τουρκική Αεροπορία αναλάμβανε να μας θυμίσει καλού-κακού την πάγια τουρκική πολιτική στο Αιγαίο...

Οκτώ τουρκικά F-16 εισήλθαν χωρίς σχέδια πτήσης στο FIR Αθηνών βόρεια της Σάμου και εξήλθαν ανατολικά της Ρόδου. Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, κατά πάγια τακτική, απογείωσε μαχητικά αεροσκάφη, αναγνώρισε και αναχαίτισε τα τουρκικά.

Ο Τούρκος στρατηγός βρέθηκε στην Ελευσίνα όπου προσγειώθηκε το αεροσκάφος που τον μετέφερε για την τριήμερη επίσημη επίσκεψη, προσκεκλημένος του Έλληνα αρχηγού ΓΕΣ στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.


Τραγική ειρωνεία: Ενώ ακόμα δεν έχει επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης η ελληνική στρατιωτική ηγεσία, το επισκέφθηκε πρώτος ο Τούρκος Α/ΓΕΣ, ο οποίος πραγματοποιειί επίσκεψη, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, στην χώρα μας στο πλαίσιο των ΜΟΕ.
Αφού οι Aρχηγοί των γενικών επιτελείων δεν θεωρήθηκαν αρκετά σημαντικοί ώστε να προσκληθούν στα εγκαίνια του μουσείου, ο αρχηγός του τουρκικού γενικού επιτελείου Στρατού στρατηγός Ισίκ Κοσανέρ ξεναγήθηκε σήμερα στο νέο μουσείο της Ακρόπολης.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Τούρκος στρατηγός βρίσκεται στην Ελλάδα μετά από ανταποδοτική πρόσκληση του Έλληνα αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Δημήτρη Βούλγαρη, ο οποίος πρόσφατα είχε επισκεφθεί την Τουρκία.

Ευτυχώς που το www.defencenet.gr τους εξασφάλισε επίσκεψη και ξενάγηση, μιας και η επίσημη πολιτεία τους αγνοεί επιδεικτικά.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP