Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Αχμέτ Τουρκ: Το Κουρδικό δεν μπορεί να λυθεί ερήμην του Οτζαλάν


Ο πρόεδρος του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Κοινωνίας, Αχμέτ Τουρκ, αναφερόμενος στην πολιτική λύση του Κουρδικού που επιχειρείται να βρεθεί αυτό το διάστημα, έκανε την εξής δήλωση:
"Το Κουρδικό Ζήτημα δεν είναι δυνατόν να λυθεί ερήμην του ηγέτη του κουρδικού λαού. Ο κόσμος θα πρέπει να το γνωρίζει αυτό".
Ο Αχμέτ Τουρκ, συνεχίζοντας είπε τα εξής:
"Δεν είναι δυνατόν να λυθεί το Κουρδικό ερήμην του ηγέτη του κουρδικού λαού και χωρίς την ενεργή συμμετοχή και ανάμειξη των Κούρδων πολιτικών. Ο κουρδικός λαός είναι ο κύριος φορέας του αγώνα. Ο κόσμος όλος θα πρέπει να το γωνρίζει αυτό. Ο κουρδικός λαός έχει ταχθεί στον αγώνα για την ελευθερία. Δεν θεωρείται ζωή μια ζωή χωρίς την ελευθερία. Ο κουρδικός λαός δεν τελειώνει με τον πόλεμο και με τις επιχειρήσεις".

Ο Τουρκ αναφερόμενος στις πιέσεις που δέχεται ο κουρδικός λαός είπε:
“Ο κουρδικός λαός δεν θέλει την ειρήνη; Η μήπως το κράτος είναι αυτό που δεν την θέλει; Ο κόσμος να δει και να κρίνει. Να σταματήσει η υποκρισία και η διπροσωπία. Ποιός δεν θέλει την ειρήνη; Ο αγώνας που κάνει ο κουρδικός λαός, είναι αγώνας για την ειρήνη. Το Κουρδικό Ζήτημα δεν είναι δυνατόν να λυθεί ερήμην του ηγέτη του και των πολιτικών του αρχηγών. Ο κουρδικός λαός είναι αυτός πυο αγωνίζεται και δεν είναι δυνατόν να επιδιώκεται λύση χωρίς να ληφθεί υπόψη η βούληση του λαού μας. Ας το καταλάβει καλά αυτό ο κόσμος. Και αν δεν γίνει αυτό, δεν πρόκειται να έλθει και η δημοκρατία στην Τουρκία. Ας το λάβουν υπόψη τους αυτό ο κόσμος όλος και το τουρκικό ρκάτος. Εμείς εργαζόμαστε για την ειρήνη. Δίνουμε τον αγώνα για την ειρήνη με το λαός μας. Εμείς είμαστε με το λαό και κάνουμε αυτό που θέλει ο λαός μας. Η ζωή μας είναι αφιερωμένη στο λαό μας. Η αποφάσεις είναι δικές σας και θα τις στηρίξουμε μέχρι τέλους. Ο κουρδικός λαός θα συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τέλους για μια έντιμη και περήφανη ζωή.”
Πηγή: www.internethaber.com

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP