Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Νέες παραβιάσεις στο Αιγαίο


Σχηματισμός τουρκικών μαχητικών, αποτελούμενος από έξι αεροσκάφη (τα δύο οπλισμένα), προκάλεσε σήμερα στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο μία παράβαση και οκτώ παραβιάσεις χωρίς να σημειωθεί εμπλοκή.
Τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από την Πολεμική μας Αεροπορία.
Τη Δευτέρα, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, προτίθεται να θέσει το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο στους Ευρωπαίους ομολόγους της, τους οποίους θα ενημερώσει, μεταξύ άλλων, για τον αυξημένο αριθμό υπερπτήσεων ελληνικών νησιών στο Αιγαίο, τον Ιούλιο.

Η κα Μπακογιάννη θα καταγγείλει επίσης και το γεγονός ότι η Τουρκία παραβιάζει την ελληνική υφαλοκρηπίδα, χορηγώντας άδειες σε τουρκικές εταιρείες να ερευνήσουν για την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο.
Από την πλευρά του, ο κ. Κυπριανού αναμένεται να θέσει και από κυπριακής πλευράς το θέμα των αδειών που έδωσε η Αγκυρα σε τουρκικές εταιρείες για ενδεχόμενο εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα.
Eν τω μεταξύ, οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο οποίος εξέφρασε φόβους για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, προειδοποιώντας την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να αξιοποιήσει κάτι τέτοιο για να αποσπάσει την προσοχή από την δυσμενή πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται [Βλέπε άρθρο] , προκάλεσαν την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου.
«Με λύπη μου διαπιστώνω ακόμη ότι με όσα προφανώς κάνει ο ίδιος - δημιουργεί, δηλαδή, και ανακαλύπτει θέματα για να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από γκάφες ή εσφαλμένες επιλογές του κόμματός του - προσπαθεί να ισχυριστεί ότι με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρεται και η κυβέρνηση» σημείωσε ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος. Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπλήρωσε: «Δεν μπορεί όλα να αλέθονται στο μύλο της μικροκομματικής ανευθυνότητας, του άκρατου λαϊκισμού, της δημαγωγίας χωρίς όρια. Αυτό φαίνεται πως κάνει το ΠΑΣΟΚ και η ηγετική του ομάδα. Χρησιμοποιούν ή αποπειρώνται να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο προκειμένου να κατακτήσουν την εξουσία».
Ναυτεμπορική

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP