Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Ερντογάν: η Τουρκία είναι ένα κράτος Δικαίου, κοσμικού χαρακτήρα....


0πως αναφέρεται στον Τύπο, ο Πρωθυπουργός Ερντογάν, σε ομιλία του, σε τελετή αποφοίτησης, στην Ακαδημία της Αστυνομίας, έδωσε μηνύματα τονίζοντας ότι η Τουρκία είναι «ένα κράτος Δικαίου, κοσμικού χαρακτήρα».

Ο Πρωθυπουργός Ερντογάν επεσήμανε ότι μέχρι τώρα, δεν επέτρεψαν να παρασυρθούν ζωτικής σημασίας θεσμοί της χώρας, σε ανούσιες συζητήσεις και προστριβές και είπε πως η Τουρκία αποδίδει μεγάλη σημασία στη δημοκρατία και έχει προσαρμοστεί σ΄ αυτήν.

Ο Ερντογάν συνέχισε ως εξής:
«Εμείς, ως κυβέρνηση και ως πολιτική εξουσία, εκπληρώνουμε ότι αναλογεί σε μας. Την ίδια ευαισθησία περιμένουμε και από τους άλλους. Κανένας δεν θα πρέπει να ασκεί πολιτική, χρησιμοποιώντας την αστυνομία μας, τον στρατό μας και τη δικαστική εξουσία. Κανένας δεν θα πρέπει να χρησιμοποιεί τους θεσμούς αυτούς, για τις πολιτικές διαμάχες και για εκστρατείες αμαύρωσης.

Η Τουρκία δεν είναι ούτε αστυνομικό κράτος, ούτε και στρατιωτικό. Η Τουρκία είναι ένα δημοκρατικό, κοσμικό και κοινωνικό κράτος δικαίου. Εσείς, θα πρέπει να αγκαλιάσετε τη δημοκρατία μας, σαν σύνολο και να την ανυψώσετε. Είμαι πεπεισμένος ότι θα προστατεύσετε τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν θα επιτρέψετε βασανιστήρια, επιδεικνύοντας στοργή στον κάθε πολίτη.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, με ομοψυχία και ενότητα. Η Τουρκία βρίσκεται σε μία δύσκολη γεωγραφική θέση, στην οποία οι ισορροπίες αλλάζουν πολύ συχνά. Βρισκόμαστε ακριβώς δίπλα σε μία περιοχή, στην οποία συνεχίζονται οι πόλεμοι, οι συγκρούσεις και επικρατεί τρομοκρατία. Σε μία τέτοια δύσκολη γεωγραφική θέση, οι δυνάμεις ασφαλείας μας, εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους, με τον καλύτερο τρόπο.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά της μαφίας και των συμμοριών, μέχρι να εξασφαλίσουμε αποτέλεσμα. Μην ξεχνάτε ότι η Παιδεία δεν τελειώνει με την αποφοίτηση, αλλά είναι ένα χρονοδιάγραμμα που συνεχίζεται σε όλη μας τη ζωή. Πρέπει να καταβάλλετε προσπάθεια για την εξέλιξη του ατόμου σας, συνεχώς».

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP