Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας απομάκρυνε από τη θέση τους διοικούντες 13 μειονοτικών σχολείων


Η Hurriyet στις εσωτερικές της σελίδες με τον τίτλο «Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας απομάκρυνε από τη θέση τους διοικούντες 13 μειονοτικών σχολείων» αναφέρει ότι το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας, υπογράφοντας μια απόφαση που θα συζητηθεί, απομάκρυνε από τα καθήκοντά τους τούς Τούρκους διοικούντες, που εργάζονται εδώ και πολύ καιρό σε διάφορα επίπεδα 13 μειονοτικών σχολείων στην Κων/πολη. Οι αρμόδιοι του Υπουργείου είπαν ότι η ενέργεια αυτή αφορά τα μειονοτικά σχολεία που δεν έχουν καθόλου μαθητές. Επίσης, οι ίδιοι αρμόδιοι είπαν ότι η εν λόγω απόφαση ελήφθη με την πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Δ/νσης Εθνικής Παιδείας της Κων/πολης και πρόσθεσαν στην εφημερίδα τα εξής:

«Μετά τις έρευνες, που έγιναν από τη Δ/νση Εθνικής Παιδείας της Κων/πολης, οι Τούρκοι διοικούντες στα μειονοτικά σχολεία, τα οποία δεν έχουν καθόλου μαθητές, ανακλήθηκαν με την προοπτική να διοριστούν στη συνέχεια σε άλλους τομείς, στους οποίους θα σταλούν από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας. Δεν πρέπει να αναζητηθεί τίποτε πίσω από αυτή την ενέργεια. Στην περίπτωση που στα σχολεία αυτά, στα οποία δεν υπάρχει ούτε ένας μαθητής, αύριο εγγραφεί έστω και ένας, οι διοικούντες θα σταλούν πάραυτα και πάλι στις παλιές τους θέσεις».

Ο Δ/ντης Εθνικής Παιδείας της Κων/πολης, Ατά Οζέρ, σχετικά με το θέμα είπε: «Απομάκρυνα από τα καθήκοντά τους 13 Δ/ντες. Από το 1997 πληρώνονται, ενώ κάθονται σε άδειους χώρους. Επειδή υπάρχει ανάγκη από δασκάλους, τους διόρισα κάπου αλλού. Για τα σχολεία αυτά θα ενδιαφέρονται, ως αναπληρωτές, οι Δ/ντες των άλλων κοντινών σχολείων. Στο ιδιωτικό Ρωμαίικο μικτό Δημοτικό Σχολείο του Αρναούτκιοϊ και στο ιδιωτικό Ρωμαίικο Σχολείο της Χαλκηδόνας συνεχίζουν να υπηρετούν από δύο δάσκαλοι».

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP