Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Σύλληψη δυο Φινλανδών δημοσιογράφων στον Έβρο


Μια περίεργη ιστορία διεξήχθη χθες στην περιοχή του Έβρου, με έντονα τα σημάδια της «στημένης επιχείρησης».
Συγκεκριμένα, δυο δημοσιογράφοι της κρατικής τηλεόρασης της Φινλανδίας, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, διότι επιχείρησαν να εισέλθουν στην χώρα μας από μη ελεγχόμενη διάβαση στο Αινήσιο- Δέλτα - Έβρου.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι δημοσιογράφοι επιχειρούσαν να βιντεοσκοπήσουν τον τρόπο εισόδου των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, στο πλαίσιο τηλεοπτικής έρευνας.

Στο ίδιο σημείο, συνελήφθη τα ξημερώματα, και ένας λαθρομετανάστης 37 ετών. Και οι τρεις συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.


Είναι γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν, έχουν συλληφθεί στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου αρκετοί μη-Τούρκοι πολίτες, που με διάφορα προσχήματα προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα ώστε να εντοπίζουν παράλληλα κατάλληλα σημεία διέλευσης αλλά και να «δοκιμάζουν» τα μέτρα ασφαλείας και την αποτελεσματικότητα των περιπόλων.
Σε κάθε περίπτωση, κάθε εκτίμηση είναι πρόωρη και θα πρέπει να αναμένουμε το πόρισμα της δικαιοσύνης.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, την περίοδο 2004-2008 εντοπίστηκαν 52.772 λαθρομετανάστες από τους οποίους οι 18.084 ήταν Ιρακινοί κι ακολουθούν Πακιστανοί (7.714) και Παλαιστίνιοι (6.276).
Συνολικά μεταξύ Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης συνελήφθησαν το ίδιο διάστημα, 572 διακινητές.
Το εντυπωσιακό είναι ότι οι ιρακινής υπηκοότητας διακινητές έχουν εκτοπίσει τα τελευταία χρόνια Ελληνες και Τούρκους, ενώ τον τελευταίο χρόνο εισήλθαν δυναμικά στο παιχνίδι της λαθροδιακίνησης και οι Βούλγαροι.
Ο δε «τζίρος» της διακίνησης είναι κυριολεκτικά ανυπολόγιστος.
Η φύλαξη των συνόρων στον Έβρο, όπως και στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα, είναι αρμοδιότητα των ανδρών της Υπηρεσίας Συνοριακής Φύλαξης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP