Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

ΤΟΥΡΚΙΑ – ΚΥΠΡΙΑΚΟ


Η Milliyet στις εσωτερικές της σελίδες δημοσιεύει τηλεγράφημα του πρακτορείου Anadolu από τα κατεχόμενα με τον τίτλο «Τσακωμός Ταλάτ με Χριστόφια για την Τουρκία», στο οποίο αναφέρεται ότι ο Ε/κ ηγέτης Χριστόφιας είπε ότι η Τουρκία σε κάθε βήμα, που θα πραγματοποιεί στο χρονοδιάγραμμα διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε., θα βρίσκει απέναντί της τη “Νότια Κύπρο”.

Σύμφωνα με το ε/κ πρακτορείο ειδήσεων – όπως γράφει η εφημερίδα – ο Ε/κ ηγέτης Χριστόφιας σχολίασε τα λόγια του Υπουργού Επικρατείας και διαπραγματευτή με την Ε.Ε. Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος είχε πει: «Σε πολλές από τις εργασίες μας αισθανόμαστε τη σκιά της Κύπρου». Ο Χριστόφιας είπε: «Η Τουρκία σε κάθε βήμα της στο χρονοδιάγραμμα για την ένταξή της στην Ε.Ε. θα βρίσκει μπροστά της την Κύπρο. Αυτή είναι η απάντησή μας σε όλους όσους υποστηρίζουν ότι δεν παρεμποδίζουμε το χρονοδιάγραμμα ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε και επιτρέπουμε να συνεχίζει. Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Βεβαίως και η Τουρκία, σε κάθε βήμα που θα κάνει, θα βρίσκει μπροστά της εμάς».


Ο Χριστόφιας, ο οποίος είπε ότι είναι γνωστή η συμπεριφορά της “ε/κ κυβέρνησης”, τόνισε ότι η Τουρκία πρέπει να τερματίσει την «κατάληψη» και πρόσθεσε: «Σε αντίθετη περίπτωση, θα μας βρει μπροστά της στο χρονοδιάγραμμα διαπραγματεύσεων και βέβαια θα μας βρει, επίσης, μπροστά της το Δεκέμβριο».

Ο “πρόεδρος” της “ΤΔΒΚ” Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, απαντώντας στα λόγια αυτά του Χριστόφια, είπε: «Μακάρι ο Θεός να τον βοηθήσει. Δηλαδή, αν μπαίνει σε ανταγωνισμό με την Τουρκία, ο Θεός να τον βοηθήσει. Θα έχει ανάγκη από την προσευχή αυτή».

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP