Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Συνάντηση Γκιουλ με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης


Όπως αναφέρεται στο σημερινό γραπτό Τύπο και στις ιστοσελίδες των ΜΜΕ, ο Πρόεδρος Γκιούλ αποφάσισε να συναντηθεί χωριστά με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης CHP, MHP και DTP. Στο πλαίσιο αυτό, συναντήθηκε χθες πρώτα με τον πρόεδρο του CHP Ντενίζ Μπαϋκάλ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών στο Προεδρικό Μέγαρο και, ενώ είχε προβλεφθεί να διαρκέσει 1 ώρα, κράτησε 1,5.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μπαϋκάλ, κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, προέβη σε σύντομη δήλωση λέγοντας: «Με την αντίληψη του σεβασμού στο δικαίωμα της ενημέρωσης της κοινής γνώμης, μπορώ να πω ότι η συνάντηση αυτή δημιούργησε μια ευκαιρία αξιολόγησης όσον αφορά τρία βασικά θέματα: Το θέμα της τροποποίησης του Συντάγματος, το θέμα της τρομοκρατίας και το θέμα των σχέσεων Τουρκίας - Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν». Ο Μπαϋκάλ, ο οποίος χαρακτήρισε τη συνάντηση ωφέλιμη, είπε ότι κατά τη διάρκειά της υπήρξε αμοιβαία αξιολόγηση της κατάστασης.

Έγινε γνωστό ότι ο Πρόεδρος Γκιούλ κατά τη συνάντηση είπε ότι η τροποποίηση του Συντάγματος πρέπει να έχει το χαρακτήρα μιας μεταρρύθμισης προς αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων της χώρας και ότι το Σύνταγμα πρέπει να τροποποιηθεί κατά τρόπο ουσιαστικό και με ευρεία συμμετοχή. Ο ίδιος χαρακτήρισε τη συνάντηση θετική και ωφέλιμη και, αναφερόμενος και στη σημασία της διαδικασίας ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε., υπογράμμισε ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι εργασίες όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις. Έγινε, επίσης, γνωστό ότι ο Πρόεδρος Γκιούλ τις προσεχείς ημέρες θα δεχτεί τον πρόεδρο του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί και τον πρόεδρο του DTP Αχμέτ Τουρκ.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP