Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

ΠΑΝΤΟΥΡΚΙΣΜΟΣ-ΠΑΝΤΟΥΡΑΝΙΣΜΟΣ-ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΣ.


Συνομοσπονδία Τούρκων Ρωμυλίας-Βαλκανίων.
Ολοκληρώθηκε η 2η Γενική συνέλευση της Συνομοσπονδίας.-

Η 2η Γενική Συνέλευση της Συνομοσπονδίας Ρωμυλίας-Βαλκανίων διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη.
Στη διάσκεψη τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα των «τούρκων ομογενών».
Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ρωμυλίας-Βαλκανίων Σουχέιλ Τσομπάνογλου (Suheyl Çobanoğlu) δήλωσε: "Θέλουμε να παρουσιάσουμε στον κόσμο τα προβλήματα που βιώνονται στις Βαλκανικές χώρες από το προηγούμενο αιώνα όπως καταπίεση, αφομοίωση και μη αναγνώριση της εθνικής ταυτότητας".
Στα προβλήματα των Τούρκων των Βαλκανίων αναφέρθηκε και η Υπουργός Επικρατείας Σελμά Αλιγιέ Καβάφ (Selma Aliye Kavaf) και δήλωσε:"Γνωρίζουμε τη σημασία της ευθύνης που έχει αναλάβει η Συνομοσπονδία Τούρκων Ρωμυλίας- Βαλκανίων η οποία έχει χτίσει πνευματικές γέφυρες από Ιστανμπούλ στο Σεράγεβο, από Θεσσαλονίκη στην Άγκυρα , από Μπούρσα στα Σκόπια και από Τίρανα στο Ερζουρούμ. Οι φίλοι μου αναλαμβάνοντας εθελοντικά την ευθύνη της ανάπτυξης των δεσμών στη γεωγραφία από την Ανατολία μέχρι τα Βαλκάνια εκπληρώνουν και ένα αξιοσημείωτο καθήκον".
Στη Γενική Συνέλευση πήρε μέρος και η αντιπρόεδρος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Μπιχλούν Ταμαϊλίγκιλ (Bihlun Tamaylıgil).
Η Ταμαϊλιγκίλ είπε χαρακτηριστικά : " Εγώ ως μια γυναίκα νιώθω υπερήφανη από τα να βλέπω μια γυναίκα των Βαλκανίων να διατελεί υπουργός".


Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP