Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Ταγίπ Ερντογάν: Η προσέγγιση της Ελλάδας μέχρι σήμερα ήταν θετική


Θετική χαρακτηρίζει ο Ταγίπ Ερντογάν τη στάση της Ελλάδος απέναντι στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.
"Η προσέγγιση της Ελλάδας μέχρι σήμερα ήταν θετική, οι σχέσεις ήταν πάντα καλές και με την κυβέρνηση και με την αντιπολίτευση", ανέφερε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας σε σημαντική ομιλία του στο πανεπιστήμιο του Γκτανσκ, στην Πολωνία.
"Είχαμε καλές σχέσεις και παλαιότερα κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Σημίτη και τώρα με τον αξιότιμο κ. Καραμανλή. Οι σχέσεις μας ήταν πάντα καλές και αυτή τη στιγμή η Ελλάδα υποστηρίζει την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση" είπε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναφερόμενος στο κυπριακό τόνισε: "Η Κύπρος στέκεται μπροστά μας σαν εμπόδιο, αλλά θα το ξεπεράσουμε κι αυτό".


Ο κ. Ερντογάν σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Νικολά Σαρκοζί και της Άγκελα Μέρκελ περί "προνομιακής εταιρικής σχέσης της Τουρκίας με την Ε.Ε." είπε ότι πρόκειται για απολύτως αρνητικές προσεγγίσεις".
"Πρόκειται για θέσεις που διατυπώνονται ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου και τις εκλογές στη Γερμανία. Η Τουρκία δε θα αποτελέσει βάρος για την Ε.Ε., αλλά αντίθετα θα συμβάλει στο να αντιμετωπισθούν τα βάρη" υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας και πρόσθεσε:
"Είναι αδιανόητο και ανέντιμο να γίνονται αλλαγές των κανόνων και να προβάλλονται νέοι όροι, στην Τουρκία".

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP