Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Ο Ντενκτάς καταγγέλει την Κύπρο για υπερεξοπλισμό



του Σάββα Καλεντερίδη

Ο Ραούφ Ντενκτάς, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το παράρτημα του Συλλόγου Κεμαλικής Σκέψης* στο Κεμέρ της Αττάλειας, κατήγγηλε την Κυπριακή Δημοκρατία για υπερεξοπλισμό, ο οποίος απειλεί την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων.
Ο Ντενκτάς ανέφερε ότι στην Κυπριακή Δημοκρατία υπάρχουν 80-100 χιλιάδες ένοπλοι, οι οποίοι έχουν τα αυτόματα τυφέκιά τους στα σπίτια τους, μαζί με τα απαραίτητα πυρομαχικά, κατά το πρότυπο του Ισραήλ. Συγκεκριμένα ο Ντενκτάς είπε:

"Έχουν ένα φοβερό υπερεξοπλισμό και περιμένουν την ημέρα που θα φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο. Στο θέμα των εξοπλισμών η Κύπρος είναι πρώτη στη Μέση Ανατολή. Σε περίπτωση ανάγκης μπορούν να καλέσουν άμεσα υπό τα όπλα 80-100 χιλιάδες ενόπλους, οι οποίοι έχουν τα όπλα και τις σφαίρες στα σπίτια τους. Γι' αυτούς κανείς δεν λέει τίποτε, όμως όλοι μιλούν για τα τουρκικά στρατεύματα που είναι στην Κύπρο. Εμείς τους απαντάμε λοιπόν και τους λέμε ότι τα τουρκικά στρατεύματα είναι στο νησί για να παρεμποδίσουν την κατάληψη ολόκληρου του νησιού και την καταστροφή των τουρκοκυπρίων από τους Ρωμιούς και από τους Έλληνες. Αν δεν ήταν ο τουκρικός στρατός στο νησί ξέρετε τί θα γινόταν; Οι τουκροκύπριοι θα ήταν σε ομαδικούς τάφους εντός εικοσιτεσσάρων ωρών. Όλοι μας θα βρισκόμασταν στους ομαδικούς τάφους. Το ξαναλέω, έχουν στο νησί περισσότερους στρατιώτες από μας".
Επίσης, ο Ραούφ Ντενκτάς αναφέρηκε στην παρουσία στο νησί 200 χιλιάδων Ελλήνων ποντιακής καταγωγής, οι οποίοι έχουν λάβει την υπηκοότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, χωρίς να διαμαρτυρηθεί κανείς γι' αυτούς, όπως είπε συγκεκριμένα.
Ο Ντενκτάς, αναφερόμενος στην απόφαση του Ευρωπαίκού Δικαστηρίου για την υπόθεση Οραμς είπε:
"Η δίκη συνεχίζεται στην Αγγλία. Σε περίπτωση που η απόφαση αυτή επικυρωθεί στην Αγλγία, οι αποφάσεις της Κυπριακής Δικαιοσύνης θα γίνουν σεβαστές και αποδεκτές από όλον τον κόσμο. Εμείς θα πρέπει να απαντήσουμε σ' αυτό με άμεση διακοπή των συνομιλιών. Dava hala İngiltere'de devam ediyor. Αν δεν μας αναγνωρίζετε, δεν πειράζει, εμάς μας αναγνωρίζει η Τουρκία, αυτό μας αρκεί και δεν υπάρχει ανάγκη να συνεχιστούν οι συνομιλίες".
Πηγή: Γενί Σαφάκ
*Ο Σύλλογος Κεμαλικής Σκέψης, με τα κατά τόπους παραρτήματά του, αποτέλεσε το επιτελείο απ' όπου ενεργούσε η φασιστική-τρομοκρατική οργάνωση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, για συμμετοχή στην οποία έχει κατηγορηθεί ο ίδιος ο Ντενκτάς.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP