Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Απόηχοι της συνάντησης του τριπλού μηχανισμού κατά του ΡΚΚ


Αποφασίστηκε να απαγορευτεί η λειτουργία όλων των οργάνων της τρομοκρατικής οργάνωσης στο Ιράκ.-

Οι τρεις χώρες υπέγραψαν ένα υπόμνημα 5 άρθρων κατά του PKK.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάϊ αξιολογώντας τις επαφές που είχε στα πλαίσια της συνάντησης του "τριπλού μηχανισμού" που σχηματίστηκε κατά της παρουσίας του ΡΚΚ, στα βόρεια του Ιράκ είπε πως «οι 3 χώρες διαθέτουν ισχυρή θέληση σε ανώτατο επίπεδο και πως έχουν νέους στόχους και εκπονούν νέες εργασίες κατά της τρομοκρατίας».

Η κρίσιμη συνεδρίαση "καταπολέμησης της τρομοκρατίας" πραγματοποιήθηκε στην πράσινη γραμμή της Βαγδάτης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Στην συνεδρίαση πέρα από τον Μπεσίρ Αταλάϊ συμμετείχαν αξιωματούχοι του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου, ο Ιρακινός υπουργός προεδρίας αρμόδιος για θέματα Εθνικής Ασφαλείας Σιρβάν Αλ Βαϊλί (Shirwan al-Waili) και η επιτετραμμένη των ΗΠΑ Πατρίσια Μπουτένις (Patricia Butenis).

Ο Ιρακινός υπουργός ανακοίνωσε πως εξέδωσαν υπόμνημα 5 άρθρων σχετικά με τις συνομιλίες. Στο υπόμνημα τονίζεται πως « η τρομοκρατική οργάνωση PKK πλήττει και το Ιράκ και την Τουρκία». Ακόμα στο υπόμνημα τονίζεται πως αποφασίστηκε η απαγόρευση των δραστηριοτήτων της τρομοκρατικής οργάνωσης στο Ιράκ και η υπολειτουργία των κομμάτων που είναι παρακλάδια της οργάνωσης.

Ο Ιρακινός υπουργός προεδρίας αρμόδιος για θέματα Εθνικής Ασφαλείας Σιρβάν Αλ Βαϊλί σχετικά με την απαγόρευση λειτουργίας των γραφείων και της εφημερίδας της τρομοκρατικής οργάνωσης στο Κιρκούκ είπε το εξής: "Αποφασίσαμε να απαγορεύσουμε την λειτουργία όλων των οργάνων που σχετίζονται με την τρομοκρατική οργάνωση."

Ο Βαϊλί τόνισε πως οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δραστηριοποιούνται στα βόρεια του Ιράκ βάσει διμερών συμφωνιών και συνομιλιών.Ενώ ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάϊ διασαφήνισε πως το επίκεντρο των συζητήσεων ήταν η στρατιωτική συνεργασία στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και διατύπωσε πως τα μέτρα που θα ληφθούν θα "ωριμάσουν" με το πέρασμα του χρόνου και θα ανακοινωθούν.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP