Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Κηδεύτηκαν οι δύο Τούρκοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν προχθές σε μάχη με τους Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες του ΡΚΚ


Κηδεύτηκαν οι δύο Τούρκοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν προχθές σε μάχη με τους Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες του ΡΚΚ, στην περιοχή Μπεστλέρ Ντερελέρ (Bestler Dereler) του Σίρνακ (Şırnak).

Οι Σιρνάκ Εμρέ Ανσίν (Emre Anşin) και Τουντζάϊ Τουρκέν (Tuncay Türken), κηδεύτηκαν με μεγάλες τιμές, στην Ανδριανούπολη και στην Κωνσταντινούπολη, στις οποίες παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Τουρκίας Α. Γκιούλ και ο Πρωθυπουργός Τ. Ερντογάν, ανώτατοι αξιωματούχοι της Τουρκίας και η Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το γεγονός της παρουσίας, τόσων υψηλών και πολλών Τούρκων αξιωματούχων, καταδεικνύει την προσπάθεια της ΄Αγκυρας να διαμορφώσει το κατάλληλο κλίμα στην κοινή γνώμη της Τουρκίας, εναντίων του ΡΚΚ.
Σπανίως δίδεται δημοσιότητα σε ότι αφορά τις απώλειες των Τουρκικών δυνάμεων από τις συγκρούσεις με τους αντάρτες του ΡΚΚ και τις κηδείες των Τούρκων στρατιωτών.
Μάλιστα ο Τούρκος Πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το σπίτι του νεκρού στρατιώτη, Εμρέ Ανσίν (Emre Anşin) και συλλυπήθηκε την οικογένειά του.
Σποραδικές συγκρούσεις αναφέρονται σε διάφορες περιοχές της Ν/Α Τουρκίας, μεταξύ των δυνάμεων του Τουρκικού Στρατού και Κούρδων ανταρτών.
Οι Τουρκικές δυνάμεις, ενισχύονται με προσωπικό και μέσα, σε όλη την έκταση της μεθορίου με το Βόρειο Ιράκ, συνεχώς.
Αναμένεται να εξαπολύσουν επιθέσεις σε μεγάλο βάθος εντός του Βορείου Ιράκ.

http://strategy-geopolitics.blogspot.com/

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP